Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díján március 20-án este, egy ünnepélyes díjátadó gála keretein belül Budapesten. A legjobb női műsorvezető idén Liptai Claudia lett, Istenes Bencét a legjobb műsorvezetőnek választották, Majka pedig a legjobb zsűritag lett. Kovács Patrícia és Thuróczy Szabolcs a legjobb színésznőnek, illetve színésznek járó díjat kapták míg, míg mellékszereplői kategóriában az Aranyélet színésznője, Danis Lídia nyert.

Hatodik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Klub 5, a TV2 4, az HBO 3, a VIASAT3 és a Spektrum Home pedig 1-1 elismeréssel térhetett haza a gáláról. A Televíziós Újságírók Díján részt vett a hazai szakma legjava, a vezető magyar tévécsatornák szakemberei, sztárjai és a sajtó képviselői tették tiszteletüket a Budapest Music Centerben megrendezett eseményen.

A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizennégy kategóriában hirdettek nyertest. A 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb comedy showt, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt, a legjobb mellékszereplőt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb a talkshow-t valamint a legjobb új sorozatot.A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

Az est műsorvezetője és háziasszonya Demcsák Zsuzsa volt, a gálaesten az ünneplés és a baráti kézfogások mellett maradt hely az emlékezésnek is. A Televíziós Újságírók Díján Baló Györgyről és Andy Vajnáról, két nagyon fontos, nemrég elhunyt médiaszemélyiségről is megemlékeztek.

hirdetés

Az idei gálán is akadtak kiemelkedő pillanatok, Istenes Bence extravagáns megjelenésével hívta fel a figyelmet magára, a két kategóriában is érintett és díjazott sztár piros melegítőben jelent meg a Televíziós Újságírók Díján. Akadt olyan szakember, aki gyerekkorában szájtátva nézte Liptai Claudiát, később pedig már kreatív producerként poénokat írt neki, most pedig díjat vett át a legjobb női műsorvezető helyett.

Érdekes módon nyert díjat D. Tóth Kriszta műsora is, hiszen a DTK – Elviszlek magammal című talkshow-t először Youtube-ra gyártották, végül aztán a Spektrum Home miatt tévés díjat kapott a széria. A VIASAT3 szakemberei szomorú jövőképet festettek elénk, a díjazott Észbontók készítői ugyanis köszönőbeszédükben azt mondták, ha a szereplőválogatáson múlik, jó eséllyel hosszú évekig képernyőn lesz még a comedy show, mert könnyen találnak majd hozzá embereket. (Fotók: Televíziós Újságírók Díja)

2019-ben a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Legjobb nagyszabású showműsor
X-Faktor (RTL Klub)

Legjobb comedy show
Észbontók (VIASAT3)

Legjobb vetélkedő
Áll az alku (TV2)

Legjobb reality
Survivor (RTL Klub)

Legjobb gasztro reality
A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

Legjobb talkshow
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)

Legjobb zsűritag
Majoros Péter Majka (TV2 – Sztárban sztár)

Legjobb női műsorvezető
Liptai Claudia (TV2)

Legjobb férfi műsorvezető
Istenes Bence (RTL Klub)

Legjobb sorozat
Aranyélet (HBO)

Legjobb új sorozat
A Tanár (RTL Klub)

Legjobb színésznő
Kovács Patrícia (TV2 – Korhatáros szerelem)

Legjobb színész
Thuróczy Szabolcs (HBO – Aranyélet)

Legjobb mellékszereplő
Danis Lídia (HBO – Aranyélet)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban