Magyarországon a két legnépszerűbb fizetős online videótár az HBO GO és a Netflix. Az HBO GO-n a tartalmak túlnyomó többsége magyar szinkronos, amihez pedig nem készült, azon is van magyar felirat. A Netflixnél viszont az elérhető sorozatok/filmek egy részéhez van csak magyar felirat, a hazai nyelv lehetősége pedig elég ritka, még a legnépszerűbb tartalmak mindegyikéhez sincsen mind. Míg több európai országban, például Romániában ez egyaltalán nem szempont, addig Magyarországon a sorozatnézők többsége a tartalomfogyasztás nagy részéhez elvárja a magyar szinkront. Bár a Netflix az elmúlt 1-2 évben mind a magyar feliratok arányában, mind a hazai szinkron számában sokat fejlődött, még most is nagy a lemaradása.

Azok számára, akik nem tudnak jól angolul, ezért magyar felirattal vagy hanggal szeretnének sorozatokat nézni, ennek beállítására már eddig is volt mód. Ugyanis, ha valaki a Netflix menü nyelvét angolról magyarra állítja, csak olyan tartalmak jelennek meg, amik hazai felirattal, vagy szinkronnal érhetőek el. Sokaknak azonban ez sem felel meg, ugyanis csak magyar hanggal szeretnek tévézni, vagy épp esténként lefekvés előtt már nem akarnak feliratot olvasni. Azonban most számukra is mutatunk egy megoldást.

Nemrég a Netflixmánia nevű Facebook csoportban raktak ki egy módszert, amivel be lehet állítani, hogy az online videótár csak azon tartalmai jelenjenek meg, amik magyar szinkronnal is elérhetőek. Van egy aloldal, ahol pont erre lehet szűrni, mely ezen a linken érhető el. Bízunk benne, hogy a jövőben a streamingszolgáltató még több tartalmához készít hazai szinkront és még hasznosabb lehet ez a kevesek által ismert funkció.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban