Az MTVA főadóján, a Dunán jelenleg két saját gyártású sorozat, a Csak színház és más semmi második, valamint a Tóth János első évada látható. Hamarosan megérkezik a 2015-ben indult Egynyári kaland folytatása is. Azonban nem ez lesz az idei utolsó köztévére érkező magyar sorozat. Március 26-án ugyanis megkezdték egy nemzetközi együttműködésben készülő, kosztümös történelmi tévéfilmsorozat munkálatait.

A Mária Terézia életéről szóló, elsőre két részesre tervezett széria a Cseh Televízió, az osztrák ORF, a szlovák RTVS, a német Beta Film, az MR Film és az MTVA közös projektje lesz, melyben a főszereplőt Marie-Luise Stockinger osztrák színésznő, I. Ferencet pedig Vojtěch Kotek cseh színész alakítja. A széria rendezője az a Robert Dornhelm, akinek “Children of Theatre Street” című dokumentumfilmjét Oscar-díjra jelölték. A rendező a Budapesten tartott casting során pedig több magyar színészt is beválogatott a készülő produkcióba.

A sorozatban feltűnő két Esterházy-t Nagy Ervin (Terápia, Válótársak) és Adorjáni Bálint (Pillangó) alakítják majd. Láthatjuk Lorenc grófnőként Tenki Rékát (Csak színház és más semmi), valamint von Grumbkow porosz követ megformálójaként Rátóti Zoltánt is. A Mária Terézia életéről szóló széria magyar premierjére várhatóan 2017 végén, vagy 2018 legelején kerül majd sor. (Fotó: MTVA)

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor