Az elmúlt napokban több olvasói jelzést is kapott a SorozatWiki, illetve több Netflixes Facebook csoportban is keringtek olyan hírek, hogy egyes előfizetőknek bedrágította a csomagjait a Netflix. Többen viszont állították, hogy náluk nem történt áremelés és mi sem tapasztaltuk ezt, csak új előfizetés esetén, vagy csomagváltásnál látszanak új árak a streaming szolgáltatónál. Az ellentmondások miatt alaposan utánajártunk, hogy pontosan kit, hogyan érint a változás. Sajnos rossz hírünk van a régi és az új magyar előfizetők számára is.

hirdetés

A SorozatWiki kiderítette, hogy október 7-től drágult meg a Netflix háromból két csomagja, első körben az új előfizetők számára. A szolgálató Standard csomagja 9 százalékkal, 3190 Ft-ról 3490-ra drágult, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal, 3990 Ft-ról 4490 Ft-ra emelkedett. Az alap csomag árát nem változtatták meg, továbbra is 2490 Ft marad, de valamire adó sorozat vagy filmnéző ezt a csomagot nem használja, hisz rendkívül rossz minőségben, csupán SD-ben lehet tartalmakat fogyasztani.

Sajnos a Netflix jelenlegi magyar előfizetői sem ússzák meg az áremelést. Hosszas keresgetések után a Netflix honlapjának egyik eldugott pontján a SorozatWiki az alábbi tájékoztatást találta:

“Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak 30 nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot.”

Ebből tehát kiderül, hogy ezért fordul elő, hogy vannak, akiknél a streaming szolgáltató már meg is emelte az árakat, vannak akik már értesítést kaptak, sokan pedig még nem tapasztaltok semmit, mert az emelés fokozatosan lép életbe.

A SorozatWiki információi szerint a magyarországi áremelkedésnek nem helyi okai vannak, hanem egy globális folyamat része és előbb utóbb minden országban meglépi a Netflix. Ezt erősíti az is, hogy tavaly októberben hasonló mértékű drágulás volt az online videótár amerikai ügyfeleinél is és azóta számos országban léptek hasonlót. A legnépszerűbb streaming szolgáltató Magyarországon hivatalosan 2016 januárjától érhető el és azóta most először emeltek árat. Ez a világszintű inflációs adatokat látva, akár még érthető is lenne, de a legnagyobb konkurense, az HBO GO 1890 Ft-os havidíjával már eddig is olcsóbb volt, most pedig még nagyobb különbség lesz az árazásuk között.

A hírrel kapcsolatban a SorozatWiki megkeresésére a Netflix azt nem árulta el, hogy mennyi idő alatt drágul meg a szolgáltatás az összes hazai ügyfelük számára. Az áremelést azonban oldalunknak azzal indokolták, hogy az előfizetők még több, még jobb sorozatokat és filmeket szeretnének náluk látni.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban