Az elmúlt napokban több olvasói jelzést is kapott a SorozatWiki, illetve több Netflixes Facebook csoportban is keringtek olyan hírek, hogy egyes előfizetőknek bedrágította a csomagjait a Netflix. Többen viszont állították, hogy náluk nem történt áremelés és mi sem tapasztaltuk ezt, csak új előfizetés esetén, vagy csomagváltásnál látszanak új árak a streaming szolgáltatónál. Az ellentmondások miatt alaposan utánajártunk, hogy pontosan kit, hogyan érint a változás. Sajnos rossz hírünk van a régi és az új magyar előfizetők számára is.

A SorozatWiki kiderítette, hogy október 7-től drágult meg a Netflix háromból két csomagja, első körben az új előfizetők számára. A szolgálató Standard csomagja 9 százalékkal, 3190 Ft-ról 3490-ra drágult, míg a Prémium csomag havidíja 13 százalékkal, 3990 Ft-ról 4490 Ft-ra emelkedett. Az alap csomag árát nem változtatták meg, továbbra is 2490 Ft marad, de valamire adó sorozat vagy filmnéző ezt a csomagot nem használja, hisz rendkívül rossz minőségben, csupán SD-ben lehet tartalmakat fogyasztani.

Sajnos a Netflix jelenlegi magyar előfizetői sem ússzák meg az áremelést. Hosszas keresgetések után a Netflix honlapjának egyik eldugott pontján a SorozatWiki az alábbi tájékoztatást találta:

“Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak 30 nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot.”

Ebből tehát kiderül, hogy ezért fordul elő, hogy vannak, akiknél a streaming szolgáltató már meg is emelte az árakat, vannak akik már értesítést kaptak, sokan pedig még nem tapasztaltok semmit, mert az emelés fokozatosan lép életbe.

A SorozatWiki információi szerint a magyarországi áremelkedésnek nem helyi okai vannak, hanem egy globális folyamat része és előbb utóbb minden országban meglépi a Netflix. Ezt erősíti az is, hogy tavaly októberben hasonló mértékű drágulás volt az online videótár amerikai ügyfeleinél is és azóta számos országban léptek hasonlót. A legnépszerűbb streaming szolgáltató Magyarországon hivatalosan 2016 januárjától érhető el és azóta most először emeltek árat. Ez a világszintű inflációs adatokat látva, akár még érthető is lenne, de a legnagyobb konkurense, az HBO GO 1890 Ft-os havidíjával már eddig is olcsóbb volt, most pedig még nagyobb különbség lesz az árazásuk között.

A hírrel kapcsolatban a SorozatWiki megkeresésére a Netflix azt nem árulta el, hogy mennyi idő alatt drágul meg a szolgáltatás az összes hazai ügyfelük számára. Az áremelést azonban oldalunknak azzal indokolták, hogy az előfizetők még több, még jobb sorozatokat és filmeket szeretnének náluk látni.

18 új sorozat, vagy friss évad érkezik júliusban a Netflixre

Egy évad után elkaszálták az HBO egyik új sorozatát

Egy ukrán és egy dán sorozatot mutat be a TV2 Csoport

Premierözön a filmek terén is: 19 újdonság érkezik júliusban az HBO Max-ra

Hamarosan indul az Elárulva 2. évada

Hétfőtől teljesen átalakulnak a TV2 estéi – itt a csatorna júliusi műsorrendje