November közepén debütált az RTL legnagyobb újdonsága, az RTL+, mely az első nagy, magyar, reklámmentes előfizetéses streaming szolgáltató. A platform különlegessége, hogy szinte egész évben érkeznek rá kifejezetten ide készült szórakoztató és ismeretterjesztő műsorok, többek között magyar sorozatok, realityk, talkshow-k és dokumentumfilmek. Ezen kívül itt 0-24-ben, élőben lehet nézni a ValóVilág villájának történéseit, itt lehet követni az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga futballmérkőzéseit is, valamint kizárólag itt nézhetőek az RTL csoport német, holland és francia saját gyártású sorozatai. De pontosan hogyan lehet regisztrálni az RTL+-ra? Milyen csomagok vannak és melyekkel, mi nézhető a platformon? A család hány profilt használhat, hányan tudják egyszerre nézni a szolgáltatást és milyen eszközökön érhető el? Mit kell tudni az 1 hónapos próbaidőszakról?

hirdetés

Az RTL+ egyszerre három szolgáltatási szintet foglal magába. Az RTL+-ba integrálódott a népszerű, teljesen ingyenes RTL Most, és az egyes kábeltévé-szolgáltatók jogosult előfizetői számára aktiváló kóddal igénybe vehető RTL Most+, valamint egy teljesen új, fizetős, de reklámmentes univerzum is létrejött.

Az ingyenes RTL+ Light (korábbi nevén RTL Most) platformon az RTL legtöbb műsora a televíziós megjelenést követően néhány napig visszanézhető, valamint számos további közönségkedvenc sorozat, telenovella is elérhető. A tartalmak eléréséhez a felhasználóknak a sima regisztrációt követően nincs további teendőjük. Ebben a csomagban reklámokkal is vannak.

Az RTL+ Active (korábbi nevén RTL Most+) platform használatához a kötelező regisztráció mellett aktiváló kódra van szükség, amely a szerződött kábeltévé-szolgáltatókon keresztül érhető el a jogosult előfizetők számára. Az RTL+ Active-on a Light verzióval szemben a műsorok hosszabb ideig elérhetőek és a legtöbb tartalom Full HD minőségben (1080p) is élvezhető. Az RTL+ Active felületén az RTL+ Light-hoz képest jóval kevesebb a reklám, ráadásul bizonyos tartalmak már ebben a csomagban is letölthetőek és akár útközben, internetelérés nélkül is megnézhetőek. Az RTL számos népszerű műsorának nemcsak a legfrissebb epizódja, hanem a teljes aktuális évada, sőt, egyes műsoroknak akár az összes korábbi évada is elérhető az RTL+ Active felhasználói számára.

Az RTL+ harmadik, előfizetéses csomagjára a meglévő RTL+ Light vagy RTL+ Active felhasználók bármikor átválthatnak, új felhasználóként pedig az alapregisztrációt követően lehet előfizetni. Az egy hónapos próbaidőszakot követően 1990 Ft havidíj mellett lehet igénybe venni az RTL+ legszélesebb kínálatát. A kényelmesebb streaming élményt biztosítja, hogy ebben az esetben a felületen látható exkluzív, kifejezetten erre a platformra gyártott hazai és nemzetközi tartalmak – mint például a Zámbó Jimmy életéről szóló A Király, a tabudöntögető A Nagy Fehér Főnök, vagy a szókimondó, fiataloknak szóló Ki vagy te – reklámok nélkül és magyar nyelven tekinthetőek meg. Valamint itt érhetőek el a korábban említett ValóVilág és foci tartalmak is, méghozzá élőben.

A középső és a legnagyobb csomag hatalmas előnye, hogy egy előfizető a család számára 5 különböző profilt is létre tud hozni. Ráadásul párhuzamosan 3 eszközön is lehet tartalmakat fogyasztani, így szinte biztos, hogy nem akadnak össze a családtagok. Az RTL+ előfizetéses (legnagyobb) csomagjában további extra lehetőségek is vannak. Azon kívül, hogy teljesen reklámmentes, már közvetlen applikációval is elérhető az újabb LG tévéken, amelyeket hamarosan számos további eszköz és platform követi majd.

Az RTL+ előfizetéses csomagjában ráadásul a platformon található, teljes, több mint 5 000 órányi tartalom is elérhető. Aki pedig nem tud dönteni, hogy hosszú távon szeretné-e használni az RTL újdonságát, az bármiféle kockázat nélkül 1 hónapig teljesen ingyen kipróbálhatja (ilyen akciók mára nem nagyon vannak más, nagy, itthon elérhető streaming szolgáltatóknál). Az ingyenes időszak elején, ugyan meg kell adni a bankkártya adatokat és teszt jelleggel egy pár száz forintos összeget zárol a rendszer, de miután látja, hogy működő bankkártyáról van szó, azonnal visszahelyezi az összeget.

Mindhárom csomag felhasználói nagy képernyőn is nézhetik kedvenc műsoraikat a Chromecast eszköz segítségével. Egy felhasználói fiókkal csomagtól függetlenül összesen öt eszközre aktiválható a szolgáltatás.

(A cikket az RTL támogatta.)


hirdetés

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

17. heti nézettség - Az elmúlt évek legsikeresebb hétköznapi műsora lett a Házasság első látásra

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre