A napokban többen is jelezték a SorozatWikinek, hogy hétfő óta mintha érezhetően hosszabb lenne a Barátok közt. Ez valóban így van, a változásról korábban egy, a sorozattal kapcsolatos, másik témával foglalkozó cikkben az Index már beszámolt. A híroldalnak a múlt héten Szabó Péter, a Barátok közt sajtófőnöke elmondta, hogy ettől a héttől 6-8 perccel hosszabb lesz esténként a produkció.

A sorozat 1998 őszén indult, közel 21 éve. A SorozatWiki információi szerint a széria indulása óta mindig 24-26 perces epizódok kerültek képernyőre. Így 20 év után változott meg a sorozat adásideje, melynek okára rákérdeztünk a csatornánál.

“Borzasztó egyszerű oka van annak, hogy miért lettek hosszabbak a Barátok közt epizódjai. Egyrészt ez a legtöbb szereplőt mozgató napi sorozat és nemcsak az alkotók, hanem a nézők is régóta szerették volna már, ha kicsivel több idő jut a történetmesélésre. Az eddigi 24 perces epizódokhoz képest a mostaniak nettó 31-32 perces részek. A Mátyás király tér lakóinak élete most kiemelten izgalmas és fordulatos, így a hosszabb epizódok arra is lehetőséget adnak, hogy a történetszálakat jobban kibontsuk, a karakterekre és a konfliktusokra több időt fordítsunk” – válaszolta a SorozatWikinek az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

hirdetés

Nem ez lesz az egyetlen nagy változás 20 év után. Szeptembertől megváltozik a Barátok közt vetítési rendje és késő délután, illetve késő este lesz látható az RTL Klubon.

hirdetés

Még idén érkezik az Adom a napom 2. évada a VIASAT3-ra

Kiderült, hogy mikor ér véget a Séfek séfe 5. évada a TV2-n

Az RTL fontos sávban megismétli a Keresztanyut, minden hétköznap látható lesz

Kiderült, hogy a Dancing with the Stars 4. évada milyen időpontban lesz látható a TV2-n

Éden Hotel, Ázsia Expressz, Szingli vagy svindli – összegyűjtöttük az ősz 10 legnagyobb tévéműsorát

Két háttérműsort is kap a VIASAT3 nagyszabású társkereső realityje