Rövid betegség után, csütörtökön Los Angeles-i otthonában elhunyt Bob Newhart. A 94 éves legendás komikus és színész a 70-es és 80-as években látható televíziós show-i hatalmas sikert arattak. A mai fiatalság számára azonban az Agymenőkben és Az ifjú Sheldonban való vendégszereplései miatt lehet ismert, előbbiért Emmy-díjat is kapott.

hirdetés

Bob Newhart amerikai komikus és színész, eredeti neve George Robert Newhart, 1929. szeptember 5-én született Oak Parkban, Illinois államban. Karrierje az 1960-as években kezdődött, amikor kiadta első komikus albumát, The Button-Down Mind of Bob Newhart, amely hatalmas sikert aratott, és Grammy-díjat is nyert. Newhart komikus stílusa különleges volt, mivel gyakran egyoldalú telefonbeszélgetéseket imitált, melyek során humoros helyzeteket teremtett. Televíziós pályafutása is figyelemre méltó, két sikeres sorozatával, a The Bob Newhart Show-val (1972-1978) és a Newhart-tal (1982-1990), melyekben emlékezetes karaktereket alakított.

Newhart számos filmben is szerepelt, köztük a Catch-22 (1970) és az Elf (2003) című alkotásokban. Később az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozatban Arthur Jeffries professzort alakította, amiért Emmy-díjat is nyert. Ugyanebben a szerepben tűnt fel a Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) című sorozatban is. Karrierje során elnyerte az American Comedy Award-ot és a Mark Twain Prize for American Humor-t is, megerősítve ezzel helyét a szórakoztatóipar legendái között.

Az Agymenők alkotója, Chuck Lorre így emlékezett Newhartra:

„Évekig könyörögtem Bobnak, hogy szerepeljen az egyik sorozatomban. Ő mindig nemet mondott. De aztán beleszeretett az Agymenőkbe és igent mondott – két kikötéssel. Az egyik, hogy a karakterének több epizódon át kellett, hogy szerepeljen, a második pedig, hogy Emmy-díjat akart nyerni. Mindkettőt teljesítettük. Egy komikuslegendával dolgozhattam együtt. A szakma mestere, és egy kedves és szelíd ember. Még barátomnak is nevezhetem. Milyen szerencsés vagyok?”

hirdetés

Hétfőtől minden hétköznap esti produkciót érintő műsorváltozás lesz az RTL-en

Ők lesznek az Adom a napom 4. évadának harmadik hetének vendégei

Vadonatúj előzetest kapott Billy Bob Thornton SkyShowtime-ra érkező sorozata

Somos András visszatér az ATV-re

Reagál a TV2 az RTL-re, náluk is műsorváltozás lesz szombat este

Kiderült, hogy folytatódik-e Selena Gomez Disney+-on látható sorozata