Jubileumi évfordulót ünnepel a Televíziós Újságírók Díja, ugyanis idén 10. alkalommal tartják meg az eseményt. Az ünnepélyes gálaestet 2023. március 29-én, szerdán rendezik majd meg. Ezen a napon jelentik majd be, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a 2022-es év legjobb hazai, szórakoztató műfajú televíziós teljesítményei. Részletek a szervezők közleményében:

hirdetés

2014-ben a SorozatWiki főszerkesztője, Kenderessy Szabolcs megalapította a Televíziós Újságírók Díját azzal a céllal, hogy az elismerés klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki az előző év legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeit: műsorokat, sorozatokat, műsorvezetőket, zsűritagokat és színészeket.

A díj igazi hiánypótlónak számított és rövid időn belül Magyarország legrangosabb televíziós-szakmai értékmérőjévé érett. A díjazottak bejelentését mára nem csupán a televíziós-szakmai körök várakozása előzi meg, de a kapcsolódó médiamegjelenések nagy számát tekintve a nagyközönség körében is komoly érdeklődés övezi.

A Televíziós Újságírók Díját több kategóriában a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda. Idén a Televíziós Újságírók Díjának grémiumát az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.

A Televíziós Újságírók Díja sok éves hagyománya, hogy ünnepélyes keretek között, látványos díjátadó gálán vehetik át a legjobbak az elismeréseket. Túl azon, hogy a nagyszabású esemény reprezentálja a díj színvonalát, egyszerre teremt évről évre kihagyhatatlan találkozási lehetőséget a televíziós szakma szereplőinek: médiavállalat vezetőknek, műsorkészítőknek, gyártóknak, műsorvezetőknek, zsűritagoknak és színészeknek.

„10 évvel ezelőtt csupán egy közleményben hirdettük ki a győzteseket, ezt követően pedig évről-évre egy nagyobb díjátadót tudtunk szervezni. 10 éve csak titkon reméltem, hogy egyszer ilyen fontos gálává nővi ki magát a rendezvény. Köszönjük a tévétársaságoknak, gyártóknak és az újságíró partnereknek a részvétélüket, igyekszünk idén is egy ehhez mért színvonalú eseményen kihirdetni a legjobb teljesítményeket”

– mondta Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója és a SorozatWiki főszerkesztője.

Az idén 10 éves Televíziós Újságírók Díjának gála-eseményét március 29-én tartják a Budapest Music Centerben.

hirdetés

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi