A Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza Magyarországon augusztus 22-én, hétfőn hajnalban debütált az HBO Max-on. Most nyilvánosságra hozták, hogy az amerikai HBO után a hazai HBO és HBO Max történetének is a legsikeresebb premierje lett a széria. Az első részt itthon is többen nézték meg 48 óra alatt, mint bármilyen korábbi produkciót. Részletek a streaming szolgáltató közleményében:

Debütálása első 48 órája alatt a Sárkányok háza első részét összesen többen nézték a felhasználók, mint bármelyik másik premiert, beleértve az HBO Maxon idén korábban bemutatott Batmant is.

„A Sárkányok háza messze a legsikeresebb premierünk Magyarországon az HBO és az HBO Max történetében. Minden korábbi bemutató rekordját megdöntötte. Az első rész nézettsége minden előzetes elvárásunkat felülmúlta”

– nyilatkozta Pinczés-Pressing Ádám, a magyar HBO PR vezetője.

A Sárkányok háza első része egyszerre vált elérhetővé az HBO Max huszonegy európai országában Skandináviában, a Benelux államokban, Közép-Kelet-Európában és az Ibériai-félszigeten, közép-európai idő szerint hétfőn hajnali három órakor. A platformot a hajnali óráktól kezdve minden korábbinál többen látogatták, majd a látogatóforgalom hétfő este ért a csúcspontjára.

Az Egyesült Államokban a Sárkányok háza premierjét vasárnap este összesen tízmillióan nézték meg a lineáris HBO-n és az HBO Maxon, amely a legnagyobb közönség, melyet saját gyártású sorozat premierje elért az HBO történetében.

A George R. R. Martin Tűz és vér című regényén alapuló tízrészes sorozat további epizódjai a következő kilenc hétfőn válnak majd elérhetővé. A sorozat cselekménye kétszáz évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház történetét meséli el. A főszerepekben Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel és Rhys Ifans látható.

George R. R. Martin társalkotóként és executive producerként vett részt a sorozat létrehozásában. Ryan Condal a sorozat társalkotója, társ-showrunnere, executive producere és írója, Miguel Sapochnik a társ-showrunner, executive producer és rendező. További executive producerek: Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis és Ron Schmidt.

Premierözön a Netflixen: 18 új sorozat, vagy friss évad érkezik októberben a streaming szolgáltatóra

RTL+: Még az idei évben fizetős streaming szolgáltatást indíthat Magyarországon az RTL

A magyar televíziózás 20 legendájáról szóló könyvet adott ki Radnai Péter

2023-ban is lesz X-Faktor - beszélgetés a műsor elmúlt 12 évéről a korábbi és mostani kreatív producerrel

Bejelentették, hogy pontosan mikor indul a Celeb vagyok, ments ki innen 6. évada

Ez várható a Nyerő Páros ma induló 6. évadában (x)

Visszatér az ATV-re Gundel Takács Gábor díjnyertes vetélkedője (x)