Tavaly októberben vadonatúj, tudásalapú vetélkedő indult az ATV-n, mely azért is volt nagy dolog, mert ebben a műfajban alig van már magyar műsor képernyőn. A produkció házigazdája a kvízek területén egyik legtapasztaltabbnak számító, Gundel Takács Gábor volt. A vetélkedő akkoriban hétköznap esténként volt látható, méghozzá remek nézettséggel. Most teljesen új, hétvégi időpontban tér vissza a műsor. A Géniusz 2. évada ma 20:25-kor dupla epizóddal érkezik az ATV-re. A produkció vasárnap esténként, rögtön a Heti Napló Sváby Andrással című műsor után lesz képernyőn a csatornán.

hirdetés

A vetélkedő sikerét jól mutatja, hogy nem csak a nézők szeretik, hanem a kritikusok is elismerték. A produkció 1. etapja az idén megrendezett Televíziós Újságírók Díján nyert vetélkedő kategóriában. Ezen kívül a műsor házigazdáját, Gundel Takács Gábort A Géniusz miatt jelölték legjobb férfi műsorvezetőnek.

A produkció különlegessége, hogy nem elég tudni a választ, de az ellenfeleket is le kell győzni. A műsorban minden egyes pillanat egy párbajhoz hasonlít. Két játékos áll egymással szemben és aki alulmarad, az rögtön kiesik a játékból. A párbaj győztese pedig azonnal új kihívót kap. A játékosoknak 5 másodpercük van megválaszolni a kérdéseket, ha rosszul felelnek vagy nem szólalnak meg, akkor az ellenfelüknek lehetőségük van elrabolni a kérdést és ezáltal a pontot is. A játékban előfordulnak könnyebb kérdések is, azonban a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt ezek is kihívást jelentenek a versenyzőknek.

A tudásalapú vetélkedő 1. évadához hasonlóan a 2. etapban is bőven lesznek tapasztalt játékosok. A műsorban részt vesznek többek között olyanok, akik nagy nyertesei voltak a Legyen Ön is milliomosnak vagy a Maradj talponnak, valamint látható lesz a Pókerarc korábbi győztese is, aki annak idején 50 millió forintot nyert. Rajtuk kívül olyan versenyzők is szerencsét próbálnak, akiknek ez az első televíziós szereplésük.

Vajon az újonc játékosok meg tudják lepni a tapasztaltabb versenyzőket? Ki teljesít majd a legjobban a Géniusz 2. évadában? Kiderül mától vasárnap esténként az ATV-n!

(A cikket az ATV támogatta.)

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora