A Mintaapák tavaly november 11-én debütált a TV2-n. Januártól a sorozat rövidebb, 30 perces epizódokkal folytatódott, ezt követően pedig a produkció egyre sikeresebb lett. A koronavírus-járvány miatt március közepén le kellett állítani a sorozat forgatását, április 3-án pedig a Mintaapák lekerült a képernyőről. A kényszerszünet július 6-ig tartott, a stáb azóta gőzerővel dolgozik az új részeken. A Mintaapák második évadának premierje ma este 19:45-kor lesz a TV2-n.

A sorozat új szezonja tévétörténelmet ír, ugyanis a főszereplők jelentős része lecserélődik. A Jászai Mari-díjas Kamarás Iván lesz az új Géza, aki korábban olyan produkciókban is látható volt, mint az Aranyélet és a Korhatáros szerelem. A kislányát egyedül nevelő állatorvos szerepét a Jóban Rosszban egykori Tamás atyája, Száraz Dénes veszi át. Dr. Bartha Szabolcsot pedig a 200 első randiban is felbukkanó Makranczi Zalán alakítja mostantól. Az óvónő, Linda szerepében a BÚÉK című filmből és a Csak színház és más semmiből ismert Szávai Viktóriát láthatják a nézők hétfőtől.

A napi és heti sorozatokban előfordul, hogy egy-egy színészt leváltanak. A magyar televíziózásban azonban olyan még nem fordult elő, hogy a négy főszereplőből három helyét más színészek vették volna át. A helyzet olyannyira példa nélküli, hogy a nemzetközi piacon is ritkaságnak számít. Érdekes lesz látni, hogy az új szereplők milyen gyorsan rázódnak bele a karakterekbe, illetve milyen hatással lesznek a sorozatra a drasztikus változások.

hirdetés

A sorozat négy családapáról szól, akik különféle problémákkal és mindennapos konfliktusokkal küzdenek, egy dolog azonban közös bennük: mindennél jobban szeretik a gyerekeiket. Miklós (Mészáros Béla) építésvezetőként dolgozik, akit beosztottjai nagyon szeretnek, otthon azonban hazudnia kell családjának azért, hogy a béke fennmaradjon. Géza (Kamarás Iván) ex-focista, egy igazi alfahím, aki egy pizzériát működtet. Szabolcs (Makranczi Zalán) sikeres ügyvéd, aki nem tud felelősséget vállalni, míg Tamás (Száraz Dénes) a feleségét autóbalesetben veszítette el, azóta pedig kislányát egyedül neveli. Miképp alakul az új részekben a Mintaapák sorsa? Az új színészek hogyan alakítják majd a jól ismert karaktereket? Kiderül mától minden hétköznap este 19:45-kor a TV2-n.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban