Az HBO 2019 októberében jelentette be, hogy 10 részes előzményszériát készít a Trónok harcához. A House of the Dragon a Targaryen családról szól majd és 300 évvel az anyasorozat előtt játszódik. A történet George R. R. Martin Tűz és vér című regényének az adaptációja lesz. Az HBO április végén hivatalosan is megerősítette, hogy a produkció munkálatai megkezdődtek, pár nappal később pedig az első fotók is kiszivárogtak a House of the Dragon forgatásáról.

Az elmúlt évben sok film és sorozat munkálatait kellett szüneteltetni a világjárvány miatt. Azóta számos biztonsági intézkedés mellett újraindultak a forgatások. Most azonban a House of the Dragont is utolérte a koronavírus. A stábban valakinek pozitív lett a tesztje, ezért a széria forgatását ideiglenesen leállították. A sorozat 2022-es premierje nincs veszélyben, ugyanis a szünet csak két napos lesz és szerdán már folytatják is a munkálatokat.

Nem ez az egyetlen Egyesült Királyságban forgatott produkció, amit szüneteltetni kellett az elmúlt napokban. Koronavírusos megbetegedés miatt két Netflixes sorozat forgatása is leállt. A Bridgerton család 2. évadának munkálatait kétszer is meg kellett állítani a múlt héten, tegnap pedig kiderült, hogy a Matilda című széria forgatásán is felütötte a fejét a vírus.

Hétfőtől új műsorrend lesz a TV2-n, két nagy produkció is visszatér a csatornára

Ötmillió dollárra perlik a Netflixet A vezércsel miatt

Vasárnap indul a Toldi legújabb feldolgozása

Megvannak a Totem 1. évadának győztesei

Előzetest kapott Netflix népszerű pszichothrillerjének 3. évada

Újabb fotók szivárogtak ki a Trónok harca előzménysorozatának forgatásáról