Nagy meglepetésre az HBO egyik saját gyártású sorozatát, az Aranyéletet a TV2 is megvásárolta 2018 őszére. Az első évadot a tartalomnak megfelelő 16-os karikával, vasárnap esténként vetítette le az országos csatorna. A TV2-n az Aranyélet hétről-hétre egyre rosszabb nézettséget produkált, az első évad 4. epizódját pedig már a Sztárban sztár vezette fel, de az eredmények ettől sem javultak. A finálé egyenesen katasztrofális számokat hozott.

A TV2-nek most súlyos bírságot kell fizetnie a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közlése szerint, ugyanis nem figyeltek arra, hogy mikor vetítették a sorozat promóit. Az Aranyéletet az NMHH által kiadott közlemény alapján csak 16-os karikával, este 9 és reggeli 5 között lehetett volna promózni a TV2-n a műsorelőzetesekben. A vizsgálat lakossági bejelentés után kezdődött el, a Médiatanács pedig azt találta, hogy a 314 reklámból több száz is megsértette a jogszabályokat, ezért 9,42 milliós bírságot kapott a TV2.

Az Aranyélet az HBO-n három évadot ért meg, a magyar HBO GO-n pedig nagy amerikai szériákat is maga mögé utasít a népszerűségi versenyben. A sorozat kritikailag nagyon elismert lett, a Televíziós Újságírók Díján az első és a második évad is több díjat megnyert. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor