Az HBO és a Sky 5 részes miniszériája, a Csernobil nem csak komoly elismeréseket zsebelt be az elmúlt hónapokban a szakmától és a nézőktől. Az oroszok ugyanis kiakadtak azon, hogy milyen őszinteséggel mutatta be a produkció az atomkatasztrófát, és rögtön be is jelentették, hogy ellensorozatot készítenek. A produkció a Gazprom tulajdonában lévő NTV műsorán kerül majd adásba és arról rántja le a leplet, hogy a CIA küldött egy amerikai ügynököt a csernobili zónába, hogy az szabotázs-akciókat hajtson végre. A Csernobil első előzetese nemrég kiszivárgott, a képsorok alapján a sorozat olyan gagyi, hogy még az oroszok is nevetnek rajta.

A Slava Does America cikke alaposan körüljárja, milyen csúsztatások láthatóak a trailerben. Rögtön kezdésként ott van a főszereplő KGB ügynök, aki melegítőben guggol és nejével vitázik. A cikk szerint a készítőknek nem sikerült olyan színészeket találniuk, akik jól beszélik az ukrán akcentust. Emellett az oroszok Csernobil sorozata úgy tűnik, hősöknek állítja be Gorbacsovot és a többi szovjet politikust, akiknek eszük ágában sem volt letagadni a katasztrófa súlyosságát. A trailerben Pripjaty evakuációját is mutatják, steril környezetben, mindenkin a legszebb ruhája van és az autók is csak úgy csillognak. Természetesen a már emlegetett CIA is képbe kerül, akik igyekeznek tragédiát okozni.

Az orosz Csernobil előzetesét az interneten óriási felháborodás és negatív kommentek áradata fogadta, az alkotók igyekeznek mindenhonnan törölni a promót.

hirdetés

hirdetés

Új előzetest kapott a Hazatalálsz 2. évada

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozatához

13 új sorozat, vagy friss évad érkezik márciusban a Netflixre

Elhunyt Kenneth Mitchell, a Star Trek: Discovery és a Jericho korábbi színésze

Nyilvánosságra hozták, hogy mikor érkezik a Trónok harca egyik új spinoffja

Népszerű gasztro-talkshow tér vissza márciustól az egyik csatornára