David Benioff és D. B. Weiss rendkívül elismert szakemberekké váltak a Trónok harca első 5 évada alatt. A készítőpáros ügyesen adaptálta a kis képernyőre A tűz és jég dala világát, Havas Jon visszatérését követően azonban már csak laza együttműködésben dolgoztak George R. R. Martinnal. Ez az utolsó három szezon minőségén is meglátszott, melyre egyre hanyatlott, a 8. szezont követően a rajongók már azt követelték, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 epizódot. A Trónok harcát követően Benioffék szolgálataiért 300 millió dollárt fizetett a Netflix, most pedig kiderült, hogy mi lesz az első projektjük az online videotárnál.

Az EW számolt be róla elsőként, hogy A Trónok harca egykori készítőpárosa A háromtest-probléma (The Three-Body Problem) című, három könyvből álló regénysorozatot adaptálja a Netflixnek. Liu Cixin alkotása az egyik legnépszerűbb kínai sci-fi lett a 2000-es évek elején, melyet 2014-ben fordítottak le angolra. Az első kötetet az Európa Kiadó jelentette meg 2016-ban. A történet egy nanokutatással foglalkozó mérnökről, Wang Miao-ról szól, akit a pekingi rendőrség felkér, hogy szivárogjon be egy titkos, tudósokból álló társaságba. A tudományos világot öngyilkosságok sorozata rázza meg, Miao pedig elmerül egy olyan videojátékban, amely három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit.

A háromtest-probléma egyik fő témája az idegen fajok kérdése, Cixin regényei azt dolgozzák fel, mekkora kihívást jelentene az emberiségnek egy inváziót túlélni.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát