A BBC táncos showműsora, a Dancing with the Stars 2004-ben indult Nagy-Britanniában, a formátumot eddig 58 országban értékesítették. A produkció magyar verziója, a Szombat esti láz 2006 tavaszán mutatkozott be az RTL Klubon, melynek első évadai nagyon sikeresek voltak. A műsor a 4. szezonjával átkerült az RTLII-re, majd az 5. etapjával 2014-ben visszatért az RTL Klubra, de nagyon gyengén teljesített.

A Szombat esti láz 6 év kihagyást követően újra képernyőre kerül hazánkban, ezúttal azonban már a TV2-n. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója az Origónak adott interjújában jelentette be, hogy megvásárolták a Dancing with the Stars jogait. A műsort a Paprika Studios készíti, mely Közép-Kelet Európa legnagyobb gyártócége, régebben a TV2 Csoport egyik legnagyobb gyártója volt, az elmúlt években viszont az RTL Magyarország és a Sony egyik legnagyobb műsorkészítője volt.

Fischer Gábor interjújában az is kiderült, hogy a TV2 Csoport egy másik, nemzetközileg felkapott formátumot, a Farmot is megvásárolta. Hazánkban a műsort a VIASAT3 mutatta be 2002-ben elsőként, kevés sikerrel. Ezt követően a formátumot hosszú időre jegelték, 2016-ban az RTL Klubon bukkant fel ismét, melynek műsorvezetői Nádai Anikó és Fördős Zé voltak. Ezt a verziót már nem nézték rosszul, de nem is volt kiemelkedően népszerű. A TV2-s Farm legfőbb különlegessége az lesz, hogy VIP évaddal kerül képernyőre, melyet az IKO Műsorgyártó készít majd el. A versenyzőknek a műsorban úgy kell élniük, mint az átlagos gazdáknak, földet művelnek és állatot tenyésztenek. A Farm különböző verzióiban párbaj, vagy éppen a közönség dönt a kiesőkről.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban