Az RTL Klub és a TV2 új műsorrendje csak január 2-án indul, de két fontos premierre már 1-jén sor került. 18:50-kor indult az Exatlon Hungary 2. évada és ekkor volt a Bátrak földje televíziós premierje is is. Nézzük az első eredményeket.

A tegnapi verseny már késő délután is érdekesen alakult, ugyanis mindkét csatornán Bud Spencer és Terence Hill film volt látható. Az RTL Klubon a Kincs, ami nincs (10,9%), míg a TV2-n Az ördög jobb és bal keze 2. (9,8%). Mindkét filmről leírható, hogy jól ment, de egy kicsivel az RTL Klub vezetett. Volt viszont egy fontos különbség, míg a TV2-n Bud Spencerék egészen a Tényekig kitartottak, addig az RTL Híradó előtt negyed 6-tól Így készült: Bátrak földje című kulisszák mögötti összeállítás ment, melynek hatására bedőlt a csatorna és a műsor csak 6,7 százalékos közönségarányt hozott 18-49-ben.

Az RTL Híradó a fiatalok körében a legtöbbször nyer a Tényekkel szemben, sőt hétvégén és a munkaszüneti napokon ezt még nagyobb arányban szokta elérni. Ehhez képest most csak 14,8 százalékot produkált, mely csupán közepes nézettség. Vele szemben a Tények 17,5 százalékot, míg a Tények Plusz 17,7 százalékot szállított. Elképzelhető, hogy ez a nagyon gyenge, előtte lévő kulisszák mögötti műsornak volt köszönhető.

hirdetés

Így az Exatlon Hungary előnyből kezdte az estét és jól, 14,3 százalékkal nyitott. Ehhez képest a Bátrak földje televíziós premierje 11,7 százalékot produkált csak, mely elég gyenge nyitány. Az RTL Klub új magyar telenovellája után Kincsem című mozi ment, mely 9,4 százalékkal, szintén gyengén futott. A film amíg a TV2 sportrealityje ellen ment kikapott, de azt követően a BUÉK című alkotással szemben már nyerni tudott.

A TV2 este (19-23 óra) 12,3 százalékot produkált, míg az RTL Klub csupán 9,4 százalékot hozott, így 18-49-ben 2,9 százalékponttal az előbbi csatorna megnyerte az estét. Fontos azonban kiemelni, hogy ez még a két nagy csatorna új műsorrendjét megelőző nap volt, mától mindkét említett esti műsor új időpontba kerül. Az Exatlon 20 órára kerül és vélhetően a 10 perccel előtte kezdődő Drága örökösök már komolyabb ellenfél lesz neki. A Bátrak földjét sem érdemes temetni egy nap után, hisz csütörtöktől a Drága örökösök után, 21 órától lesz látható és a napi falus sorozat nézői rátalálhatnak még az RTL Klub nagy újdonságára.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része