November 15-én, ma este 18:50-kor indul a Farm VIP a TV2-n, hétfőtől pedig minden hétköznap 20:35-kor folytatódik. A vidéki kalandreality egy különleges formátum, mely Európa számos országában a mai napig nagy sikerrel látható. Itthon több csatorna is elkészítette már, de a TV2 Csoport a műsort teljesen megújítva és most először celebekkel forgatva adja majd a produkciót. A csatorna meghívására kilátogattam a Farm VIP fogatási helyszínére és a kreatív producerei körbevezettek a hatalmas birtok legfontosabb részein. Megnézhettem, hogy néz ki a terület, körbejártuk az egyik csapat jobb és a másik csapat rosszabb életkörülményeit, valamint megtekinthettem az állataikat is.

Augusztus végén, még a koronavírus-járvány második hulláma előtt vittek el Csabdiba, mely nagyjából egy óra kocsiútra van Budapesttől. Egy hatalmas, 45 hektáros birtokra érkeztünk, melynek egy részén vették fel a TV2 legújabb nagyszabású realityjét. A parkoló mellett egy konténerváros fogadott minket, ahol a stáb munkaállomásai, pihenője és a műsorvezetők öltözői találhatóak. Nem sokkal később Katona Andorral és Oláh Ákossal, a Farm VIP kreatív producereivel indultunk útnak, hogy megmutassák a forgatási területet. Nagyjából 5 perc séta után az egyik jövőbeni játék építkezése mellett haladtunk el, majd egy kisebb dombmászás után, összesen 10 percnyi utat követően megérkeztünk a jobb körülmények között élő csapat tagjaihoz, akik egy parasztházban töltik mindennapjaikat. Az épületet belülről is megmutatták, mely egy hatalmas légterű szobából áll. Minden mást kint a teraszon és szabadban kell csinálniuk. A ház körül találhatóak az állataik és a telek szélén egy kút, melyből vizet tudnak pumpálni maguknak.

Oláh Ákos elmesélte, hogy május közepén konkretizálódott, hogy elkészítik az idei Farm VIP-t. A helyszínt két hét alatt találták meg és július elején már indult is az építkezés. “Július 31-én már egy olyan szintű díszletátvétel volt, hogy azután csak a kellékes csapatnak kellett feldíszítenie a helyszínt. Rekordidő alatt kellett bonyolítani a kivitelezést, és a hatósági engedélyekre is szükség volt. Megkönnyítette azonban a dolgunkat, hogy egy könnyűszerkezetes faházat kellett felhúznunk, hiszen a történetben nem okoz nekünk problémát, hogy nem közművesítettük a házat. Nagy bajban lettünk volna, ha alapot kell ásni, gázt és vizet bevezetni, hogy itt ezek nélkül kell boldogulnia a hírességeknek. Ilyen szempontból ez nagy szerencse volt. Persze semmit sem von le azoknak az embereknek a munkájából, akik mindezt ilyen rövid idő alatt összerakták. Mi is beszálltunk a ház tervezésébe, de a munka nagy része Karajc Zsolté volt, aki a produkció art direktora. Ő tervezte meg a házakat és a játékokat, amelyek láthatók majd a műsorban.”

A háznál nagyjából fél órát töltöttünk, ahonnan elképesztő kilátás nyílik az előttünk lévő völgyre és a környékre. Körülbelül 5 percnyi sétára van a szerényebb, nomádabb körülmények között élők otthonának kapuja. Ezen belépve egy erdős területre érkeztünk, melyen nagyjából száz méter múlva megérkeztünk a másik csapathoz. Ők egy pajtában laknak, ahova oldalról befolyik az eső és a konyhához, illetve a pottyantós vécéhez is a szabadban kell átmenniük. Az ő “házukba” is benézhettem, illetve az étkező helységüket is szemügyre vettem. Utóbbiban az épp pihenésüket töltő játékosok szomorúan mutatták, hogy alig maradt alapanyaguk a vacsorához. A pajtától felfelé haladva láthattuk az ő állataikat is. A játékosok 35-40 állatot gondoznak, ezek kecskék, libák, tyúkok, nyulak, egy tehén és egy kisboci, egy disznó és néhány kismalac. Nagy volt a kontraszt a jobb körülmények között élő csapathoz képest, a készítők nagyszerűen megépítették mindkét helyszínt. A helyszínen arra gondoltam, hogy a játékosoknak egy percig sem lesz kérdés, hogy küzdjenek-e a jobb szállásért.

hirdetés

A bejárás alatt feltűnt, hogy nincsenek beépített kamerák, hanem a stáb vállról forgatja az eseményeket. Ez pedig a készítők elmondása szerint azért is jó, mert a vírus idején egy jóval kisebb stábbal is le tudják forgatni a műsort. Persze nyilván nem csak ez az oka, manapság a legtöbb magyar reality, már ezzel a módszerrel készül. Ugyan a COVID-19 második hulláma még sehol sem volt augusztusban, természetesen így is ügyelt a stáb az elővigyázatosságra.

“Mindenkit leteszteltünk, és aki külföldön volt, az nem jöhetett be addig dolgozni, amíg nem volt meg a két negatív tesztje. A szereplőket is természetesen leteszteltük, kint a higiéniára, a kézfertőtlenítésre és a kézmosásra is maximálisan odafigyeltünk” – mondta Katona Andor. “Azért is időzítettük a felvételeket az augusztus 15-i kezdésre, mert amikor még elkezdtük úgy volt, hogy addig tart a szigorítás. Abból a szempontból szerencsénk volt, hogy olyan volt, mintha itt egy karanténban lettünk volna. A szereplőkkel nagyon kevés stábtag érintkezett, a szerkesztőkön, az operatőrökön és rajtunk kívül senki. Mi pedig ugyanazokkal az emberekkel találkoztunk minden nap. Ha másfajta intézkedéseket hoznak, akkor ugyanúgy betartottuk volna a szabályokat, ahogy előtte is.”

A bejárás végén megmutatták azt a hangulatos helyet is, ahol kiszavazások történnek. A két kreatív producerrel – akik a TV2 részéről a műsor tartalmi vezetői -, hosszabban is beszélgettem, mely pár nap múlva egy külön interjúban jelenik majd meg. Most pedig képek formájában is bemutatom, hogy nézett ki A Farm VIP különleges forgatási helyszíne:




















hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban