A J. K. Rowling által írt Harry Potter könyvek 1997 és 2007 között jelentek meg. A hét regényből pedig 2001-2011 között összesen nyolc mozifilm készült. Mind a könyvek, mind a filmek hamar hatalmas népszerűségre tettek szert, mely a mai napig tart. Már több éve tervben volt, hogy ne csak filmek formájában, hanem sorozatként is adoptálják J. K. Rowling műveit, de nagyon sokáig csend volt a projekttel kapcsolatban. A múlt héten robbant azonban a hír, hogy a terv valósággá válhat és hamarosan bejelenthetik a szériát.

hirdetés

A hivatalos megerősítésre pedig nem is kellett sokat várni. Magyar idő szerint késő este a Warner Bros Discovery egy komolyabb sajtóeseményt tartott, melyen megerősítették, hogy Max lesz az HBO Maxot és a Discovery+-ot leváltó új streaming szolgáltatójuk neve. Az Amerikában május 23-án induló új platformra számos újdonságot bejelentettek, ezek közül az egyik pedig a Harry Potter sorozat érkezése.

A múlt héten kiszivárgottnak megfelelően valóban minden évad egy-egy regényen alapul majd. Most azt is kiderült, hogy a 7 évadosra szánt szériát a tervek szerint egy évtized alatt mutatnák be. A médiavállalat szerint az eredeti történetet fogják újra bemutatni, azonban a sorozat által, a filmekhez képest jóval mélyebb betekintést enged majd a Roxfort világába. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Warner Bros Discovery még nem tudta megszerezni J. K. Rowling jóváhagyását, de annak ellenére, hogy nem ő lenne a sorozat elsődleges írója, szeretnék ha részt venne a forgatókönyvek elkészítésében. A mostani bejelentésre úgy néz ki mindkét dolgot sikerült elérni, ugyanis az írónő vezető produceri minőségben ott lesz a produkció stábjában.

Az HBO Maxot leváltó új Max streaming szolgálató indulásáról itt írtunk, az ide bejelentett új Trónok harca előzménysorozatról pedig itt olvasható bővebben. A következő órákban pedig a médiavállat többi sorozatújdonságáról is hírt adunk.

hirdetés

Bejelentették a Sztárbox új kategóriáját és 8 versenyzőjét

11 új sorozat, vagy friss évad érkezik júliusban a Netflixre

Megvan, hogy melyik streaming szolgáltatón lesz elérhető hazánkban a Dexter előzménysorozata

Új előzetesből derült ki, hogy milyen lesz Kit Harrington karaktere az Ipar 3. évadában

Bemutatjuk a Netflix júliusi filmpremierjeit

Kiderült, hogy ki lesz az idei X-Faktor műsorvezetője