Ma délelött tartotta a TV2 Csoport a vadonatúj műsora, a Star Academy sajtótájékoztatóját. Az eseményen elmondták a műsor menetét, bemutatták a játékosjelölteket, megszólalt a zsűri és lehullott a lepel a kísérőműsorok női házigazdájáról is. Délután körbevezettek minket a hatalmas, vadonatúj villában és megnézhettük az akadémia próbatermeit is, melyeket a cikk alatt fotókkal mutatunk be. Ezen kívül Ökrös Gergely, a TV2 program és kreatív igazgatója nyilatkozott a SorozatWikinek a műsor erősségéről, a válogatás szempontjairól és a formátum legnagyobb kockázatáról.

Holnap indul a TV2 eddigi legnagyobb szabású és legdrágább műsora, a Star Academy, melyet Ördög Nóra és Majka vezet majd. A produkció egy beköltözős tehetségkutató lesz, melyben Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba alkotják a zsűrit. 16 héten keresztül, majdnem karácsonyig, hétköznap esténként a beköltözős reality-khez hasonlóan összefoglaló adások kerülnek képernyőre, míg szombatonként a tehetségkutatókból ismert showműsor keretében énektudásukkal kell lenyűgözniük a versenyzőknek a közönséget és a zsűrit. A Star Academy esetében kimaradnak viszont a válogatók és a középdöntők, nem mutatják be, hogy a kreatív stáb hogy választotta ki a versenyzőket. 20 jelölt közül 16 költözik be a villába, a két beköltöző show szombaton és vasárnap 18:50-kor lesz látható a TV2-n.

Jövő héttől ötfajta adással jelentkezik a Star Academy. Hétköznaponként 20:30-kor napi összefoglalók kerülnek képernyőre, melyek után hétfőn és csütörtökönként 21:50-kor extra adással is készülnek. Hétfőnként jön A Jelölés, amikor az énekesek maguk közül választják ki a leggyengébb társukat, aki a szombati élő show veszélyzónájába kerül. Épp úgy, mint az, akit csütörtökönként a zsűri választ ki A Szembesítésen. Szombaton 18:50-től három és fél – négy órás élő show-k jönnek, melyben a veszélyzónába került versenyzőkön kívül, a többi énekes mutatja be a tehetségét. Közülük a leggyengébb is bekerül kiesésre esélyesek közé. Végül a veszélyzónában lévő három énekes egy-egy dallal bizonyíthat, belőlük egyet a közönség, egyet pedig a zsűri ment meg a távozástól. A szombatonként a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző pedig a következő hétre védettséget kap.

A TV2-s adások mellett hétköznap 18:25-kor és 23:05-kor két kísérőműsora is lesz a produkciónak, melyek a SuperTV2-n lesznek láthatóak. A háttértartalmak két házigazdája a Topmodell leszek győztese és az Aranyéletben Renátó csaját alakít Nagy Réka és a Viva TV-ből ismert Miskovits Marci lesznek.

hirdetés

A TV2 program és kreatív igazgatója szerint a Star Academy azért is fog működni, mert a világ televíziózásának két legnagyobb sikerű műfajának ötvözete. „Ha megnézzük az összezárós reality műfajt, ahol emberek együtt laknak és befolyásolják egymás sorsát, az már önmagában is egy erős tartalom. Ugyanígy a tehetségkutató is egy bizonyítottan sikeres műfaj, ahol az utcáról összekerülnek emberek és a végén kikerül egy győztes, akit a nézők és a zsűri is a legjobbnak ítél. Ezek a produkciók mindenhol nagyon erősek és a nemzetközi piacon is televíziók sorsát döntötték el. Ennek a két műfajnak az ötvözete – anélkül hogy egymást kioltanák – egy nagyon erős tartalom tud lenni és a TV2-nél mindig az műsor működött, ami nagy újdonságot tudott hozni a nézőknek. Itt ez napi szinten meg fog történni, sőt szombaton az élő show-kban is” – mondta Ökrös Gergely a SorozatWikinek.

Más tehetségkutatókhoz képest nagy eltérés, hogy a Star Academy-nél nincsenek felvett adások. A programigazgató szerint ez azért van, mert a klasszikus tehetségkutatónál a válogatók bemutatása azért is jó, mert az élő adásba került énekesek személyiségét, hátterét, gyengeségeit és erősségeit is bemutatják és így a nézők kötődnek hozzájuk. Ennél a formátumnál erre nincs szükség, hisz a napi összefoglalók során jóval többet megtudunk a versenyzőkről. Ezen kívül azt is elárulta nekünk, hogy a válogatásoknál a legfontosabb szempont az volt, hogy a jelölteknek legyen egy alaptehetsége és később jó előadó váljon belőle. Olyan, akinek van színpadi jelenléte, jól mozog és bírja a megfelelő nyomást, hisz szombatonként produktumot kell nyújtani. Ezután jött az a szempont, hogy a napi reality-ben is érdekes személyiség legyen.

A műsor legnagyobb kockázata, hogy lehet-e olyan embereket találni, akikből egyszerre jó énekes válhat, de érdekes reality szereplők is. Természetesen erről is megkérdeztük Ökröst.

„Amikor elkezdtünk Az ének iskoláján dolgozni a gyerekekkel, akkor nagyon sokan nem hittek a műsorban. Volt olyan főszerkesztőjelölt, aki azt mondta hogy nem mer részt venni a műsorban, mert tart attól, hogyha nincsen benne kiszavazás, akkor nem lehet jól elkészíteni. Ez egy valós kockázat volt, hogy ennek ellenére, nézett lehet-e a produkció. Hála Istennek belevágtunk és kiderült, hogy ennél a műsornál nincs szükség erre. A Star Academy esetében a valóban jó énekhang mellett fontos, hogy jó reality szereplő is legyen – megnyíljon, vállalja a véleményét – és valóban kockázat volt, hogy találunk-e ilyeneket. Most, hogy már ismerem a beköltözőket, ez a fenntartásom megszűnt. Én több reality castingot csináltam már végig és annak ellenére, hogy énekeseket kerestünk, ez csapat ugyanolyan bevállalós és érdekes személyiségekből áll, mint a több valóságshow-ban.”

A Star Academy produkcióhoz az IKO egy 4000 négyzetméteres raktárat alakított át. A hatalmas komplexum négy, nagyjából egyelőre részre lett osztva, itt található ugyanis a villa, az akadémia, a stúdió és a kiszolgálópark. Alább az előbbi kettőről készült képeink láthatóak. (Fotók: SorozatWiki/Jaczkovits Márton)

















hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban