Itt a 2023-as esztendő utolsó előtti SorozatWiki Podcast adása, melyben ezúttal a filmek világával foglalkozunk. A vendégem Csikos Dávid, a TV2 Csoport filmportfólió vezetője, aki 15 éve foglalkozik filmprograminggal. Az elmúlt másfél évtizedben többek között fontos szerepe volt a Film+ fellendítésében és a Mozi+ felépítésében is. A szakember megosztotta velünk, hogy mik voltak a médiában az első munkái, hogyan került később a televízió közelébe és miként kezdett el programinggal foglalkozni.

hirdetés

Mesélt arról az időszakról, amikor az RTL-nél kábelcsatornák tervezésével kezdett foglalkozni, majd pedig a Film+ megerősítéséért felelt. Elmondta, miért igazolt át 2014-ben a TV2 Csoporthoz és hogy milyen állapotban volt akkor a tévétársaság kábelportfóliója. Kifejtette, hogy miként indult a Mozi+ és hogyan tudták elérni, hogy mára ez a legnézettebb kábelcsatorna lett. Elárulta, hogy mi alapján osztják be azt, hogy a filmek melyik TV2-s adóra kerülnek és hogy milyen hatással voltak az amerikai sztrájkok a munkájukra.

A műsor meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon és az alábbi lejátszóval:

hirdetés

Kiderült, hogy mikor indul a Drága örökösök utolsó évada az RTL-en

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre