Magyarország Kormánya által közzétett, az egész országot érintő egészségügyi vészhelyzet miatt szerda éjféltől betiltották a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. A szigorú korlátozás érinti a televíziós műsorok felvételeit is, melyek közül azoknál lehetnek gondban, amelyeket stúdióban, nagy számú közönség előtt rögzítenek. A SorozatWiki információi szerint most viszonylag kevés ilyen produkción dolgoznak, csupán a két képernyőn lévő nagy show lehet érintett.

Az egyik ilyen az Álarcos énekes, melyet az RTL Klub egyik nagy stúdiójában vesznek fel. Az Ufa Magyarország által gyártott műsornak azonban hatalmas díszlete van, melyben több száz fős nézőtér van kialakítva. Ráadásul ennél a produkciónál a megszokottnál is nagyobb szerepük van, ugyanis a show nem élő, hanem felvételről kerül adásba, így a nézői szavazásoknál a stúdióban helyet foglalók voksolnak. Ezért nem tudná megoldani az RTL Magyarország, hogy egy korlátozott létszámú, jóval kisebb közönséget ültessenek be a színpad elé.

Úgy tudjuk azonban, hogy hatalmas szerencséje van a produkció stábjának és csatornának is. A SorozatWiki információi szerint a szerdán bevezetett korlátozások előtt néhány nappal fejezték be az Álarcos énekes teljes első évadának forgatásait. Így végül pont az jött jól az RTL Magyarország és a nézők számára, hogy nem élőben sugározzák a maszkos műsort.

A másik ilyen show, a TV2-s Nicsak, ki vagyok?. A szintén vasárnap esténként látható produkció azonban egy kisebb stúdióban, kevesebb létszámú közönség előtt kerül rögzítésre. Mivel a műsor élő, ezért a 100 fős korlát itt gondot jelenthet a csatornának. A SorozatWiki információi szerint a stáb ezt végül úgy oldja meg, hogy jóval kevesebb nézőt ültet be a stúdióba, így nem érik majd el a rendeletben meghatározott létszámot. A Nicsak, ki vagyok? esetében a helyszíni közönségen kisebb hangsúly van, ugyanis a műsor élő mivolta miatt a TV2 nézői is szavazhatnak. Így ez a korlátozás kevésbé érinti majd a műsort. Az viszont, hogy a kisebb közönség észrevehető lesz-e a műsorban, majd csak vasárnap este derül ki.

hirdetés

A SorozatWiki információiról megkérdeztük mindkét tévécsatornát. A TV2 Csoport az alábbi választ küldte: “Igen, kisebb létszámú közönség lesz jelen a vasárnap esti Nicsak, ki vagyok? élő adásán a stúdióban, mivel a TV2 számára elsődleges fontosságú a kollégák és a produkcióban közreműködők egészségének a védelme. Felelős társaságként folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban végezzük minden tevékenységünket.”

Az RTL Magyarország és a TV2 Csoport mellett az elmúlt hetekben az MTVA is sugárzott egy nagyszabású showműsort. Azonban a közmédiának is szerencséje van, ugyanis a szintén nagyobb közönség előtt sugárzott A Dal 2020-nak a múlt szombaton volt a fináléja. Úgy tudjuk a többi előkészítés alatt lévő tavaszi műsort egyenlőre nem érinti a 100 fős korlátozás. A koronavírussal kapcsolatos egyéb szigorítások azonban elképzelhető, hogy a későbbiekben jelenthetnek még gondot a magyar televízióknak, ugyanis nemrég számoltunk be róla, hogy 15 népszerű amerikai sorozat forgatását is leállították.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban