Jelenleg A mi kis falunk 4. évada látható szombat esténként az RTL Klubon. A produkció – csak úgy mint az elmúlt években – idén is a legnézettebb magyar sorozat. Így bár az RTL Magyarország még nem tett hivatalos bejelentést az 5. szezonjáról, eddig sem volt sok kétség afelől, hogy elkészítik. A televíziós világban az elmúlt hét azonban a műsorok leállításáról szól, melyek főleg az idei tavaszt érintik. A mi kis falunk most futó 4. etapját azonban már rég felvették, így a hátralévő epizódjai biztosan képernyőre kerülnek. A 2020/21-es szezon más televíziós produkcióinak lefújásáról se érkeztek eddig hírek, egyedül az őszre tervezett Survivornél jelentették be, hogy elmarad. Azonban ha pár héten belül nem szűnik meg a koronavírus járvány Európában- melyre sajnos elég sok esély van, – akkor a leállások érinthetik az ősz és a jövő év magyar sorozatait is.

A mi kis falunk a Drága örökösökkel ellentétben, nem egy épített faluban, hanem egy valós településen, Pilisszentléléken forgatják. A falut a produkció indulása óta imádják a turisták és rengetegen meg szokták látogatni. A Ripost ma megjelent cikke szerint ennek viszont most vége, ugyanis a követező üzenet fogadja az odalátogatókat: “Ha Ön turista, és ezt a szöveget olvassa, akkor az baj! Veszélyezteti az itt élők életét! Kérjük, azonnal menjen haza.”

A lapnak megszólalt Esztergom polgármestere is, melyből kiderül hogy a koronavírus válsághelyzet érintheti az RTL Klub heti sorozatának tervezett forgatását is: „Az egyik kereskedelmi csatorna Pilisszentlélek városrészünkben forgatja ”A mi kis falunk„ című sorozatát. A csatorna producerével egyeztettem, hogy a veszélyhelyzet idejére szüneteltessék a forgatást. Mivel a Pajkaszegként ismert helyszínt rengeteg érdeklődő keresi fel a sorozat indulása óta, ezért rendelkeztem a turistaforgalom korlátozásáról” – nyilatkozta Hernádi Ádám.

A bulvárlap szerint a helyiek félnek és örülnek a polgármester döntésének, hogy a produkció stábja a jelenlegi helyzetben nem kavarja fel a falujuk nyugalmát. Sőt az újságnak nyilatkozó férfi szerint A mi kis falunk teljes idei rögzítése elmaradhat: „Áprilistól egészen októberig forgattak volna, de a járványhelyzet miatt le lett fújva az egész. Érthető, hiszen ez most egy nagyon komoly helyzet, ki tudja, mi lesz velünk” – mondta a Ripostnak egy vendéglátós. Sőt a lapnak egy másik nyilatkozó helybéli is azt állítja, hogy idén még nem forgatott senki és már nem is lesz rá lehetősége.

hirdetés

Ha ezek igazak és az RTL Magyarország, valamint a produkciót gyártó ContentLAB & Factory nem tudna egész idén forgatni, akkor nem tudna képernyőre kerülni A mi kis falunk 5. évada a 2020/21-es televíziós szezonban. Többen is erre következtettek, de ez több szempontból is furcsa lenne. Egyelőre nem tudjuk meddig tart a mostani válsághelyzet, de a szakemberek június/júliusra várják a lecsengetést. Ha pedig pár hónap alatt véget ér a veszélyezhet, akkor a stáb miért ne tudná pár hónappal később felvenni a teljes következő szezont? Az ügyben megkerestük a csatornát, ahol cáfolták, hogy született volna olyan döntés, hogy idén nem veszik fel a sorozat 5. szezonját.

„Április 15. előtt nem is kezdte volna meg a forgatást A mi kis falunk stábja. Az 5. évad munkálatai akkor kezdődnek meg, amikor ezt a közegészségügyi helyzet lehetővé teszi. Ennek dátumát a produkció, mint eddig is, egyezteti a Polgármester Úrral” – válaszolta a sorozat gyártójától kapott információk alapján az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a SorozatWikinek.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban