Luc Besson francia rendező a sokoldalúságáról híres. A szakember karrierje során a legkülönfélébb műfajokban próbálta ki magát, a Léon, a profitól kezdve a Nikitán át olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Taxi filmsorozat vagy éppen a Valerian és az ezer bolygó városa. Az 59 éves direktor 2008-ban robbantott kasszát, amikor bemutatkozott az Elrabolva (Taken) című filmje, melyben Liam Neeson játszotta a főszerepet. Az alkotás mostanra a krimirajongók körében kultikussá vált, a történet szerint egy volt CIA ügynök, Bryan Mills lányát és barátnőjét albán bűnözők rabolják el a nyaralásuk alatt. Ő pedig kegyetlenül bosszút áll rajtuk.

Az Elrabolva volt az a film, amely ismét a modern akcióhősök közé emelte Liam Neesont. Az Elrabolva trilógiává nőtte ki magát és habár a bevétel tekintetében sikeresek maradtak ezek a filmek, minőségileg már nem tudták tartani az eredeti történet színvonalát. Annak ellenére, hogy több folytatás nem készütl, a franchise mégis életben maradhatott, hiszen az NBC 2017-ben rögtön sorozatnak rendelte be a tévés adaptációt. Az Elrabolva előzménysorozat első részét a hazai közönség a TV2-n október 8-án, ma 22:25-kor láthatja.

A produkcióban a már jól ismert Bryan Mills fiatalkorával és korai karrierjével ismerkedhetünk meg. A tévészéria sztorija arról szól, hogy Mills és lánytestvére épp a szüleikhez tartanak, amikor a vonatot, amelyen utaznak, terrortámadás éri. A nőt megölik, a volt zöldsapkás pedig felesküdik arra, hogy bosszút áll a gyilkosokon. Az Elrabolva főhősének akkor válik egyértelművé, hogy a dolga nehezebb lesz, mint elsőre gondolta, amikor a Hírszerzés is beleavatkozik az ügybe.

hirdetés

A produkcióban Amerikában annyira bíztak, hogy az NBC rögtön teljes évadnak rendelte be a sorozatot, mely 10 részes volt. A második évad volt a produkció utolsó szezonja, mely 16 epizódos. Az Elrabolva nézettsége odakint ugyanis rengeteget esett a kezdetekhez képest, ennek ellenére a jelenlegi országos kínálatot elnézve a legvégéig korrekt nyomozós történet maradt.

Milyen volt fiatalon a jól ismert filmek kőkemény Bryan Millse? Vajon képes lesz az ügynök bosszút állni testvére haláláért? Kiderül hétfő esténként a TV2-n, a Ninja Warrior Hungary után.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban