A vártnál rosszabb nézettséggel indult az RTL Klub 21 óra utáni tavaszi műsorrendje, feltehetően ezért egy kisebb, de annál fontosabb műsorváltozásról döntött az RTL Magyarország. Hétfőtől jóval hosszabb lesz az elmúlt hetekben jó eredményekkel futó Fókusz, így minden esti napi és heti sorozat, valamint szórakoztató és aktuális műsor későbbre kerül a csatornán.

Február 18-án, a héten váltott tavaszi műsorrendre az RTL Klub, melyben az Éjjel-Nappal Budapest átkerült az RTLII-re, helyette pedig 21 óra után minden nap más műsorok kerülnek képernyőre. Hétfőn és csütörtökön a Cápák között és a Gyertek át! csak közepesen kezdtek, de az RTL Klub ezen estéket megnyerte. Kedden és szerdán viszont katasztrofálisan indított az Alvilág és a Toplista és a csatorna mindkét esetben el is vesztette a főműsoridőt (19-23 óra között) a TV2-vel szemben. A pénteki adatok csak hétfőn derülnek ki. A 21 óra előtti tartalmak (Fókusz, Drága örökösök és a Barátok közt) sokkal jobban működnek, feltehetően ezért kinyújtják ezt az időszakot.

Hétfőtől bruttó (reklámokkal együtt) 20 perccel hosszabb lesz a Fókusz. Továbbra is 19:05-kor indul majd, de az eddigi 30 helyett 50 perc hosszú lesz. Emiatt a Drága örökösök 19:35 helyett 20 perccel később, 19:55-kor kezdődik majd (másfél hónapja még 18:50-kor indult). A változás leginkább a Barátok köztöt érinti, mely 25 perccel tolódik odébb. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat mostantól 20:35-ről 21:00-kor kerül.

Hétfőn a Cápák között, kedden az Alvilág, szerdán a Toplista, csütörtökön a Gyertek át! és pénteken a Doktor Murphy 21:10 helyett csak 21:35-kor indul. A késő esti produkciók, pedig 22:10 helyett 25-30 perccel későbbre, éjszakára kerülnek. Hétfőn az Isten veled, Magyarország! és kedden a Házon kívül 22:40-kor, utóbbi napon a XXI. Század pedig 23:10-kor fog kezdődni. Szerdán a Halálos fegyver és csütörtökön a Páratlan páros 22:50-kor, míg pénteken a Doktor Murphy aznapi második epizódja 22:45-kor indul majd.

hirdetés

A RTL Híradó – Késő esti kiadása pedig 23:15-ről 23:45-re kerül. Érdekesség, hogy az Éjjel-Nappal Budapest az RTLII-n továbbra is 21:30-kor, míg az RTL Klub hétköznapi heti tartalmai 21:35-kor indulnak, így szinte egyszerre kezdődnek majd. A változás a hétvégét nem érinti, szombaton a Fókusz Plusz és A Tanár, valamint a vasárnapi filmek időpontjai változatlanok maradnak. (Fotók: RTL Klub)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban