Vasárnap késő délután írtuk meg, hogy számos szolgálatónál nem látható, vagy hibásan látható az RTL Klub adása. Egyes olvasók szerint már 14 órától jelentkezett a hiba, de a legtöbben 15:40 után kezdtek panaszkodni, hogy nem tudják nézni az RTL Klubot. 19 óra után azonban újabb kommentáradat lepte el a különböző Facebook oldalakat, ugyanis még olyan szolgáltatóknál is elment a csatorna adása, ahol egész délután jó volt.

Az RTL Magyarország 16 órakor kiadott közleményében azt írták, hogy a médiavállalat központja és az elosztó központ közti fő-és tartalék optikai szál elszakadt – ez okozza a hibákat. Akkor még azt írták, hogy vélhetően építési munkák miatt sérült meg.

20:13-kor újabb közleményt adott ki az RTL Magyarország, melyből kiderül, hogy mostanra helyre állt az RTL Klub továbbítása és tűz okozta a kábelszakadást. “Ahogy arról már beszámoltunk, az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő és tartalék optikai szál megrongálódott, ami adáskimaradást okozott a lineáris és online platformon. Azóta az is kiderült, hogy a kábelek meghibásodását a XI. kerületben kigyulladt kisteherautóból fölcsapó lángok okozták. A hiba elhárítása és a teljeskörű adásszolgáltatás helyreállítása több lépcsőben megtörtént, a műsorok zavartalanul élvezhetők a felületeken” – közölte a médiavállalat.

hirdetés

A fő konkurens csatornán vasárnap 18:50-kor kezdődött a Nicsak, ki vagyok? döntője. A TV2 maszkos műsorának valószínűleg komoly nézettségi előnyt jelentettek az RTL Klub adástovábbítása körüli technikai problémák.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része