Pár perce ért véget a szerda este megrendezett Televíziós Újságírók Díja. Az eseményen idén is tizennégy kategóriában hirdettek nyerteseket, az RTL 6, a TV2 Csoport 4, az AMC, az Antenna Entertainment, az ATV és az MTVA pedig 1-1 elismerést kapott. A HVG, az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, az Origo, a port.hu, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. A mára legnagyobb tévés gálát 11. alkalommal rendezték meg, a díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át. Az eseményen rekord létszámú vendég és híresség vett részt.

hirdetés

Az eseményen az RTL nyerte a legtöbb díjat, szám szerint tizennégy kategóriából, hatot. Tarolt a Mellékhatás 2. évada, mely behúzta az idén összevont sorozat kategóriát (heti és napi együtt), ezen kívül a legjobb színésznőnek Sztarenki Dórát, a legjobb színésznek pedig Nagy Zsoltot választották. Az RTL két tavalyi nagy újdonsága is kapott díjat, a Sztárbox a legjobb nagyszabású showműsor lett, Az Árulók pedig a reality kategóriát nyerte meg. A legjobb zsűritagnak a The Voice-ban nyújtott teljesítményéért, Miklósa Erikát választották.

A TV2 Csoport szintén eredményes volt és négy elismerést zsebelt be. A tavalyi év után, 2024-ben három kategóriában is újrázott. A legjobb gasztro reality ismét a Séfek Séfe lett, a legjobb férfi műsorvezetőnek pedig megint Till Attilát választották, női műsorvezetők között pedig idén is Lékai-Kiss Ramóna nyert. Továbbá Básti Juli női mellékszereplőként, a Pepében nyújtott alakításért kapott elismerést. Ezeken kívül a legjobb talkshow az Adom napom (VIASAT3), a legjobb szórakoztató-ismeretterjesztő műsor a Tiltott zónák (Spektrum), valamint vetélkedő kategóriában a Géniuszok Géniusza (ATV) nyert. A legjobb férfi mellékszereplőnek pedig Kálloy-Molnár Pétert választották, a Tündérkertben (Duna) nyújtott alakításéért. A jelöltek teljes névsora itt olvasható el.

Íme a nyertesek listája:

Nagyszabású showműsor
Sztárbox

Vetélkedő
Géniuszok Géniusza

Reality
Az Árulók

Gasztroreality
Séfek séfe

Talkshow
Adom a napom

Szórakoztató-ismeretterjesztő műsor
Tiltott zónák

Zsűritag
Miklósa Erika (The Voice)

Női műsorvezető
Lékai-Kiss Ramóna

Férfi műsorvezető
Till Attila

Sorozat
Mellékhatás

Színésznő
Sztarenki Dóra (Mellékhatás)

Színész
Nagy Zsolt (Mellékhatás)

Női mellékszereplő
Básti Juli (Pepe)

Férfi mellékszereplő
Kálloy Molnár Péter (Tündérkert)

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en