A Paprika Studios és az RTL Magyarország 2021-ben is meghirdeti Kelet-Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert. Tapasztalt és újonc forgatókönyvírók nevezését egyaránt várják. A végső győztes 10 000 euróval lesz gazdagabb, pályaművéből pedig teljes értékű pilot készül, ami az RTL Most-on a nagyközönség elé is kerül majd. Részletek a tévétársaság közleményében:

hirdetés

Június 1-től egészen július 15-ig lehet jelentkezni a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 10 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez.

A műfaji megkötés nélkül a legeredetibb, új televíziós sorozatötleteket és tehetséges alkotóikat kereső, angol nyelven zajló verseny korábban már két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben hatalmas sikerrel lezajlott Budapesten, az európai televíziós szakma krémje előtt bemutatkozási lehetőséget nyújtva a résztvevőknek. Akkor versenyenként több, mint 20 ország 150 pályázata került a kultúra, a filmelmélet, a filmkészítés és a televíziós műsorgyártás területét képviselő, elismert szakemberekből álló, öttagú nemzetközi zsűri elé, akik a Hypewriter záróeseményén a helyszínen bemutatkozó nyolc-nyolc pályamű közül 2018-ban „A hentes” amerikai, 2019-ben pedig „Az aranykor” magyar alkotójának ítélték oda a verseny 10.000 eurós fődíját, valamint a lehetőséget, hogy a Paprika Studios és az RTL Magyarország jóvoltából az ötletből sorozatpilot készüljön. Előbbi gyártása már befejeződött, és hamarosan bemutatásra kerül az RTL Most-on, utóbbi koncepció pedig fejlesztési fázisban várja a megvalósítást.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es verseny is angol nyelven zajlik, a szervezők elsősorban a kelet-közép-európai régióból számítanak nevezésekre, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A beérkezett pályaművek közül a zsűri a legjobb nyolc alkotóját hívja meg a Hypewritert záró pitchfórumra, amely a tervek szerint augusztus végén Budapesten, a több, mint 70 ország részvételével zajló szakmai rendezvénnyel, a NATPE Budapest International-lel egyidőben, annak tőszomszédságában kerül megrendezésre. A pitchfórum résztvevői a zsűri mellett közel 100, a világ számos pontjáról érkező szakmabeli – forgalmazók, gyártók, televíziós szakemberek, szakmai újságírók – előtt mutathatják be az ötletüket. A nyertes díjazása változatlanul 10.000 euró, valamint az ötlet teljes értékű pilotként történő elkészítése, majd közönség előtti bemutatása a Paprika Studios és az RTL Magyarország felajánlásaként.

A jelentkezés és további információk: www.hypewriter.tv

hirdetés

Ezek lesznek a SkyShowtime legnagyobb májusi újdonságai

Bejelentették a ValóVilág12 műsorvezetőit

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának harmadik hetének vendégei

Vadonatúj előzetes érkezett a SkyShowtime-on elérhető népszerű drámasorozat 3. évadához

Elkaszálták az NCIS egyik testvérsorozatát

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra