A Sony Pictures Television Central Europe a régió egyik fontos tévétársasága, melynek Budapesten van a legfőbb központja. Magyarországon övék a hatalmas ismertséggel bíró VIASAT3, VIASAT6 és az AXN, de ők üzemeltetik a pár éve indult Sony Movie Channelt és Sony Maxot is. A médiavállalat hazánkon kívül a régió számos országában jelen van, többek között Lengyelországban, Romániában, Moldovában, Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában is. A felsorolt országokban AXN és további AXN almárkás csatornáik vannak. A magyar szakmában régóta pletykálták, hogy az amerikai Sony megválhat a közép-európai portfóliójától, ez azonban eddig nem történt meg.

hirdetés

A SorozatWiki információi szerint azonban a Sony Pictures Television most tényleg eladja a teljes régió tévés portfólióját, benne az összes közép-európai csatornájukkal. Úgy tudjuk, hogy a vevő az Antenna Group lesz, mely a legnagyobb görög médiavállalat. A cégcsoport tévéadókat, rádiókat, digitális kiadványokat és nyomtatott újságokat is üzemeltet. Övék a legnézettebb görög tévécsatorna, az ANT1 TV is, melyen a saját gyártású műsorok minden műfaja megtalálható.

A vállalat ugyan Magyarországon egy eddig nem ismert szereplő, de a régióban számos érdekeltségük volt, melyek nagy részétől 2019-ben váltak meg. Hozzájuk tartozott Szerbiában a PRVA, Montenegróban a Pro TV és Szlovéniában a Planet TV. A régióban jelenleg is üzemeltetnek román csatornákat.

Az eladással kapcsolatban megkerestük a nemzetközi Sony Pictures Televisiont, de a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

hirdetés

Még idén érkezik az Adom a napom 2. évada a VIASAT3-ra

Kiderült, hogy mikor ér véget a Séfek séfe 5. évada a TV2-n

Az RTL fontos sávban megismétli a Keresztanyut, minden hétköznap látható lesz

Kiderült, hogy a Dancing with the Stars 4. évada milyen időpontban lesz látható a TV2-n

Éden Hotel, Ázsia Expressz, Szingli vagy svindli – összegyűjtöttük az ősz 10 legnagyobb tévéműsorát

Két háttérműsort is kap a VIASAT3 nagyszabású társkereső realityje