8 év telt el a Sárkányok tánca című regény megjelenése óta, mely az ötödik A tűz és jég dala kötet. Azóta George R. R. Martin kiadott egy Tűz és vér című, Targaryenekről szóló előzménykönyvet, a várva várt folytatás, a Winds of Winter azonban még sehol. A szerző most arról nyilatkozott, mit jelent a Trónok harca sorozat befejezése az írott alapanyag szempontjából, és hogy miképp élte meg, hogy a feldolgozás az utolsó évadokra lehagyta az alapanyagot.

“Volt egy időszak, amikor a széria kezdte utolérni a könyveket, ami miatt rengeteget stresszeltem. Féltem attól, hogy mi történik majd, ha az adaptáció leelőz engem és emiatt egyre lassabban írtam a folytatást. Kétségbeesetten próbáltam befejezni a Winds of Wintert, de egyszerűen nem ment. Most, hogy a Trónok harca sorozatnak vége, kisebb rajtam a stressz, de nem tudom, hogy gyorsabban fogok-e haladni most az írással. A Bloodmoon munkacímű testvérszéria első részét már leforgatták, és előfordulhat, hogy a Targaryenekról szóló előzményt is berendeli az HBO. Mindkettő projektben benne vagyok, ami rengeteg munkát ad nekem” – árulta el George R. R. Martin.

A rajongók számára a szerző szavai azért is lehetnek lelombozóak, mert sokan arra számítottak, hogy a Trónok harca befejezése után már gyorsabban fog haladni az írással Martin és még idén megjelenik a Winds of Winter. Ebből azonban várhatóan már semmi nem lesz. Így tehát a Wall Street Journal értesülései tévesnek bizonyultak, amikor 2018 novemberében arról írtak cikket, amelyről mi is beszámoltunk, hogy Martin már a 6. A tűz és jég dala regény végső fázisánál tart.

hirdetés

A tűz és jég dala regénysorozat írója korábban arról beszélt, hogy komoly nézeteltérései voltak David Benioffal és D. B. Weisszel, amiatt, mert a 8. évad már nem volt hű a Martin által megálmodott Westeros világához. Az erről szóló nyilatkozat itt olvasható.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban