Március eleje óta forog az HBO új, magyar saját gyártású sorozata, A besúgó. A 8 részes széria szereplőiről eddig kevés információ látott napvilágot. A sorozat forgatása hamarosan véget ér, az HBO közleményének a segítségével pedig most kicsit jobban megismerhetjük a főszereplőket.

hirdetés

A történet 1985-ben játszódik. A 20 éves, vágyakkal teli Geri (Várady Gergely) Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. A kollégiumban csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek. A csoportot Száva Zsolt (Patkós Márton) vezeti, aki Geri legjobb barátjává válik. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a lányok, a bulik és a politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre.

Gerin és Száván kívül több fontos szereplő is van a sorozatban. Kata (Szász Júlia), Száva barátnője, aki megmutatja, hogy sokkal több van benne, mint gondolnák. Judit (Szőke Abigél) a Tartótiszt lánya, aki lázadó dalokat énekel egy alternatív bandában és rendőr apjánál csak a besúgókat utálja jobban. Barna (Lengyel Benjámin) Száva jobb keze, tehetséges focista, akinek kettétört a karrierje. Máté (Varga Ádám) apja segítségével bármit be tud szerezni nyugatról. Karcsi (Borbély Richárd) egy matekzseni, aki modorával és stílusával ellenszenves a tanároknak. Fülig szerelmes Pankába (Márkus Luca), kapcsolatuk legendás a kollégiumban. Adél (Hermányi Mariann) gyönyörű és okos, így felhívja magára Száva figyelmét is.

A fiatalokon kívül az idősebb korosztály is lényeges szerepet tölt be a szériában. Judit apja, a Tartótiszt bőrébe Thuróczy Szabolcs bújik. Kata apját a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Mácsai Pál alakítja. Csaplár elvtársat Funtek Frigyes, Bognár elvtársat pedig Ördög Tamás játssza. Feltűnik a sorozatban még Radnay Csilla, Szabó Simon, Gyabronka József, Znamenák István és Hajdú Szabolcs is.

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor