A Netflix az egyik legnagyobb streaming szolgáltató, melynek világszerte 223,1 millió előfizetője van. Ebben az évben is rengeteg saját gyártású tartalmat mutattak be, melyek közt voltak kevésbé sikeres produkciók és hatalmas népszerűségnek örvendő alkotások is. A Netflix a napokban közzétette a cég mérései alapján a 10 legnézettebb angol nyelvű filmjét és sorozatát. A mérés során a különböző produkcióknak a premiert követő 28 nap alatt megnézett perceit számolták össze. A szériák és a filmek közül kiemeltünk néhányat, a teljes toplisták pedig a cikk alatt találhatóak.

hirdetés

Az angol nyelvű szériákat felvonultató lista élén a nagysikerű Stranger Things 4. évada áll, melyet két felvonásban mutattak be májusban és július elején. A misztikus sorozat új etapja rengeteg embert érdekelt, ugyanis már július 5-én elérte a 1,15 milliárd órányi megtekintést. A toplista második helyén egy friss produkció, a Wednesday áll, amely november végén debütált. Az Addams Family tagjáról szóló sorozat egy hónapnál rövidebb idő alatt lépte át az 1 milliárd órányi megtekintést.

A dobogó alsó fokán 865 millió órányi megtekintéssel egy igaz eseményeket feldolgozó széria, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) végzett. A sorozatgyilkos életét és tetteit bemutató történet a harmadik olyan széria lett a Netflix történelme során, amelyik végül elérte az 1 milliárdos megtekintést. A listán többek közt megtalálható még az előkelő famíliáról szóló A Bridgerton család 2. etapja, a szintén valóságon alapuló A figyelő és a Neil Gaiman képregénye által készült Sandman: Az álmok fejedelme is.

Az angol nyelvű filmek nézettségét tekintve Ryan Gosling, Chris Evans és Ana de Armas közös produkciója, A szürke ember (The Grey Man) lett az első helyezett 2022-ben. A Netflix egyik legdrágább filmjeként számon tartott produkció az első 28 nap alatt 253,9 millió órányi nézettséget produkált. Ezt a listán Az Adam-projekt (The Adam Project) követi. A Ryan Reynolds, Mark Ruffalo és Zoe Saldaña főszereplésével készült produkciót ugyanabban az időintervallumban 233,2 millió órán keresztül nézték.

A harmadik helyen egy romantikus film, a Bíbor szívek (Purple Hearts) található. A feltörekvő énekesnő és a hamarosan bevonuló tengerészgyalogos kapcsolatát bemutató alkotás a premiert követő 28 nap alatt 220,6 millió órányi megtekintést ért el. A 10-es listán szerepel meg Adam Sandler kosárlabdás filmje, a Mindent egy lapra (Hustle), és a Millie Bobby Brown főszereplésével készült Enola Holmes 2 is.

A 10 legnézettebb angol nyelvű sorozat a Netflixen:

  1. Stanger Things 4. évad
  2. Wednesday
  3. Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (Monster: The Jeffrey Dahmer Story)
  4. A Bridgerton család 2. évad
  5. Az örökösnő álarca mögött (Inventing Anna)
  6. Ozark 4. évad
  7. A figyelő (The Watcher)
  8. Sandman: Az álmok fejedelme
  9. Az Esernyő Akadémia 3. évad (The Umbrella Academy)
  10. Virgin River 4. évad

A 10 legnézettebb angol nyelvű film a Netflixen:

  1. A szürke ember (The Grey Man)
  2. Az Adam-projekt (The Adam Project)
  3. Bíbor szívek (Purple Hearts)
  4. Mindent egy lapra (Hustle)
  5. A Tinder-csaló (The Tinder Swindler)
  6. A tengeri fenevad (The Sea Beast)
  7. Enola Holmes 2.
  8. A végzős év (Senior Year)
  9. A torontói ember (The Man from Toronto)
  10. Nappali műszak (Day Shift)
hirdetés

Egynyári kaland, Keresztanyu, Tündérkert, Sztárbox - karrierinterjú Dobos Evelinnel

Itt a Drága örökösök utolsó évadának előzetese

19. heti nézettség - Tarolt a The Floor nyitó hete

Megjelent a The Floor Drága örökösök különkiadásának előzetese

Geszti Péter bejelentette, hogy lesz-e folytatása az Adom a napomnak

Kétnapos A mi kis falunk maraton lesz a Coolon