A szeptemberi filmpremierek után most bemutatjuk, hogy milyen újdonságok érkeznek októberben a Netflixre. Az ősz második hónapja során összesen 16 új film kerül be a streaming szolgáltató kínálatába, amelyek közt több nemzet produkciói is megtalálhatóak lesznek. Többek közt olyan témákba nyerhetünk betekintést, mint a rejtélyek, a szinkron, az útkeresés és az árulás, de halloween közeledtével számos horrorfilm is érkezik a Netflixre.

A fájdalom ügynökei

Október 4-én került be a kínálatba a Kulcs a szívhez (Keys to the Heart) című Fülöp-szigeteki zenés dráma. Egy problémákkal küzdő és magányos bokszoló odaköltözik az őt elhagyó anyjához és autista zongorista öccséhez, és be kell illeszkednie a családba, amelynek sokáig nem volt a tagja. 5-én érkezett a Netflixre egy indiai thriller, A kém árulása (House of Spies / Khufiya). Miután egy hírszerző egységben tevékenykedő tégla miatt meggyilkolnak egy beépített kémet, egy veterán ügynök könyörtelenül üldözőbe veszi, hogy bosszút álljon.

hirdetés

6-án debütált a Meghívás gyilkosságra (A Deadly Invitation / Invitación a un Asesinato). A mexikói vígjátékban egy bűnügyekért rajongó nő belekeveredik magas körökben mozgó nővére meggyilkolásába. Rá vár a feladat, hogy egy puccos, gyanúsítottakkal teli villában megtalálja az elkövetőt. Szintén ettől a naptól tekinthető meg egy dél-koreai akció-thriller, A balerina (Ballerina). Ok-ju, az egykori testőr a legjobb barátja elvesztését gyászolja, akit nem tudott megvédeni. Mindenre hajlandó, hogy teljesítse az elhunyt utolsó kívánságát: az édes bosszút.

Október 6-án vált elérhetővé a Mindent szabad (Fair Play) is. A thriller története szerint egy gyilkos befektetési alapnál egy váratlan előléptetés a szakadék szélére sodorja egy pár szerelmét. Azonban ez közel sem csupőn a nemrégiben kötött eljegyzésüket fenyegeti. A főszereplőket a Bridgerton családból ismert Phoebe Dynevor és a Kokainmedvében is játszó Alden Ehrenreich alakítják. 11-én érkezik a streaming szolgáltatóra a Volt egyszer egy csillag (Once Upon a Star / Mon Rak Nak Pak). A thai dráma cselekménye szerint 1970-ben egy filmvetítő társulat akadályokba ütközik, miközben Thaiföldet járják, hogy közkedvelt filmeket élőben szinkronizálva szórakoztassák a kíváncsi nézőket.

13-án lesz a premierje a Gyémántbalhé (Ijogbon) című nigériai kalandfilmnek. Egy Nigéria délnyugati részén fekvő kis falu négy tini lakója egy zacskó vágatlan gyémántra bukkan. Ám hamarosan mások is bejelentkeznek a zsákmányért. Szintén ezen a napon kerül be a kínálatba egy svéd horrorfilm, a Csapatépítés (The Conference / Konferensen). Az állami alkalmazottakból álló hevenyészett csapatnak egy látszólag veszélytelen elvonulás során nemcsak saját viszályaival kell megküzdenie, hanem egy vérszomjas gyilkossal is.

Október 20-án debütál a Disco Inferno című horror. A rövidfilmben egy fiatal pár szemben találja magát egy sötét erővel, ami a meg nem született babájukra vágyik, miközben Los Angeles legtüzesebb diszkójának táncparkettjét készülnek felperzselni. Szintén ezen a napon érkezik a Netflixre egy újabb rövid horrorfilm, az Életed filmje (Flashback). A jógatanárnő élete lepereg a szeme előtt egy halálos betörés során, majd kétségbeesett versenyfutásba kezd a múltjában, hogy megmentse a szeretett férfit.

Ugyanekkortól lesz megtekinthető a Kandasamy filmsorozat legújabb, negyedik alkotása, A Kandasamy család babát vár (Kandasamys: The Baby). A dél-afrikai vígjátékban két indiai sógor Mauritiusra tart az unokájuk születésére, ám számtalan zűrt kavarnak út közben. 20-án jön a streaming szolgáltatóra a Vén csókák (Old Dads) című amerikai vígjáték is. A házsártos középkorú apuka és két jó barátja nem találja a helyét az ezredfordulós vezérigazgatók és az erős óvodavezetők változó világában.

Október 25-én kerül be a kínálatba egy brazil thriller, a Végzetes árulás (Burning Betrayal / O lado bom de ser traída). Babi rájön, hogy a vőlegénye elárulta őt, ezért úgy dönt, hogy új kalandokat keres. Találkozik a bíróként dolgozó Marcoval, ám a szexen alapuló kapcsolatuk veszélyes következményekkel jár. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető A múlt sebei (The After). A brit drámában egy összetört telekocsisofőr, akinek az egyik családtagja erőszakos bűncselekmény áldozata lett, felvesz egy utast, aki miatt kénytelen szembenézni a fájdalmával.

27-én válik elérhetővé a 2017-ben bemutatott Veronica előzményfilmje, A halál nővére (Sister Death / Hermana Muerte). A spanyol horrorfilmben egy csoda bűvöletében leélt gyermekkor után Narcisa novícius lesz, és egy régi kolostorban működő leányiskolában kezd tanítani, ahol kísérteties dolgok történnek. Ugyanekkor debütál az  Emily Blunt és Chris Evans főszereplésével készült A fájdalom ügynökei (Pain Hustlers) is. Liza Drake, aki egyedül neveli a lányát, egy csőd szélén álló gyógyszeripari start-up cégnél kap munkát. Azonban hamarosan egy bűnszövetkezet középpontjában találja magát. A bűnügyi dráma Evan Hughes azonos című regénye alapján készült.

A Netflix októberi sorozatpremierjeiről itt, a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmjekről és szériákról pedig itt írtunk. Az HBO Max e havi friss szériáit itt mutattuk be. A Disney+ újdonságait itt ismertettük. 

hirdetés

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára

Vadonatúj német orvosi sorozat indul október elején a TV2 Csoport egyik csatornáján

Nem az előre tervezett időpontban lesz látható Sváby András vadonatúj utazós realityje a VIASAT3-on

Szünet nélkül folytatódik egy német orvosi drámasorozat az egyik országos csatornán

Fontos információ érkezett a Trónok harca egyik új spinoffjával kapcsolatban

Megvannak a Hypwriter, a Paprika Studios és az RTL közös sorozatötlet pályázatának döntősei