Az augusztusi premiereket követően most bemutatjuk, hogy melyek lesznek a Max legfontosabb filmpremierjei szeptemberben. A streaming szolgáltató ezúttal 31 kiemelt egész estés produkciót tett közzé, amelyeket őszi kikapcsolódásként tekinthetünk meg a platformon. Ezek között idén debütált mozifilmek, sztárok főszereplésével készült alkotások, adaptációk és animációk is találhatóak.

Álmaid hőse

Szeptember 1-jén érkezik a streaming szolgáltatóra a Tim Burton által rendezett Beetlejuice. A fantasy-vígjátékban Barbara és Adam Maitland haláluk után szellemként visszatérnek a házukba. Időközben egy család költözött az otthonukba, akiket kedves természetük miatt nem tudnak elüldőzni, ezért segítségül hívják Beetlejuice-t. 2-tól lesz megtekinthető a Henry James azonos című regénye alapján készült Egy hölgy arcképe (The Portrait of a Lady). Isabel tekintélyes vagyont örököl édesapjától. Madame Merle jó szándékú barátnőként tünteti fel magát, azonban terveként egy előnytelen házasságra veszi rá a lányt. Az újdonsült férj valódi természete pedig rémálommá változtatja az életét.

hirdetés

6-án kerül be a kínálatba a Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog) című animációs kalandfilm. A hihetetlen erőt birtokló Sonic megpróbál elrejtőzni a Földön, azonban megtalálja őt egy kisvárosi seriff, aki a védelmére kell, amikor egy gonosz tudós megpróbálja őt elkapni. Ugyanezen a napon jön a Maxra a Minyonok: Gru színre lép (Minions: The Rise of Gru). A 12 éves Grut visszautasították a szupergonosz példaképei, ezért elhatározza, hogy az ügyefogyott Minyonok segítségével bebizonyítja alávaló jellemét, de hirtelen a csúcsgonoszok halálos ellensége lesz.

Szeptember 6-án válik elérhetővé Stephen King azonos című regényének, a Carrie-nek két adaptációja is. Az 1976-os film főszerepeiben Sissy Spacek és Piper Laurie, míg a 2013-as verzióban Chloë Grace Moretz és Julianne Moore látható. A produkciók története szerint Carrie White egy félénk, társai által kitaszított tinédzser, akit a vallásos anyja mindentől védelmez. A lány felszabadítja a telekinetikus képességeit, amikor az osztálytársai a végzős bálon megalázzák őt.

Ezen a napon jön a Düh: Carrie 2 (The Rage: Carrie 2) is. A zárkozott Rachel legjobb barátnője, Lisa öngyilkos lesz. Megtudja, hogy Lisát a focicsapat tagjainak szexuális zaklatása hajszolta halálba, így a csapat vezetője kegyetlen trükköt eszel ki, amivel megalázhatja Rachelt. Azt azonban senki sem tudja, hogy a lány telekinetikus erő birtokában van.

Szeptember 6-án érkezik a platformra Peter Dinklage és Shirley MacLaine közös vígjátéka, az Álmom egy otthon (American Dreamer) is. Egy közgazdaságtan tanár legnagyobb álma, hogy saját otthona lehessen. Egy napon egy magányos özvegy fillérekért felajánlja neki a birtokát, azonban hamar kidrül, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ugyanekkortól lesz megtekinthető A vérző olaj (There Will Be Blood) című dráma. Az Upton Sinclair regénye alapján készült filmben Daniel Plainview megtudja, hogy egy nyugati kisváros szinte fürdik az olajban, ezért fiával együtt útnak indul. A férfi megcsinálja a szerencséjét, de minél több olajat bányászik, annál több nehézséggel találja magát szemben.

Szintén ezen a napon válik elérhetővé Jane Austen regényének filmes adaptációja, az Értelem és érzelem (Sense and Sensibility). Az Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant és Alan Rickman főszereplésével készült drámában gazdag apjuk halála után a Dashwood lányok pénz nélkül maradnak. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. 12-én kerül be a kínálatba Meryl Streep zenés dramedyje, a Dübörög a szív (Ricki and The Flash). Riki a hírnévért és a sikerért évekkel ezelőtt elhagyta férjét és három gyerekét. Népszerűsége már leáldozóban, és amikor egyik lánya válni készül, hazatér, hogy kipróbálja, milyen támogató szülőnek lenni.

Szeptember 12-én jön a Maxra a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford). Jesse James, az egykori konföderációs katona életét tönkretette a polgárháború, majd bandájával bankokat és vonatokat lopott, a gazdagoktól elvett vagyont pedig a szegényeknek adta. Robert Ford bálványozza őt, ezért csatlakozni akar bandájához, de a vezér számára egyre ellenszevesebbé válik. 13-tól lesz megtekinthető a Rango című animációs western-vígjáték. Rango egy kaméleon, akit a családja elhagy egy vakációzás alkalmával. Véletlenül egy Por nevű városban köt ki, ahol akarata ellenére a település seriffje lesz, és minden furcsa lény a megmentőt látja benne.

8 hónappal a hazai mozis premiert követően, 13-tól a Maxon is nézhető lesz Nicholas Cage dramedyje, az Álmaid hőse (Dream Scenario). A biológiaprofesszor Paul meglehetősen szürke családi életet él, azonban hirtelen mindenki elkezdi felismerni az utcán. Ennek az az oka, hogy a férfi egyre több ember álmában tűnik fel, olyanokéban is, akikkel sosem találkozott. Viszont minden rajongója ellene fordul, amikor rémálmok gonosz szereplőjévé válik.

Szintén szeptember 13-án érkezik a platformra Jessica Chastain és Peter Sarsgaard közös drámája, az Emlékeink (Memory). Sylvia szociális munkás, aki rendszerezett életet el. Saul követi őt a gimis osztálytalálkozóról, a kettejük meglepő találkozása pedig mély hatással lesz az életükre, miközben feltárják a múltat. Ugyanezen a napon kerül be a kínálatba a Batman (The Batman). A Robert Pattinson főszereplésével készült DC film története szerint amikor Rébusz, egy szadista sorozatgyilkos elkezdi meggyilkolni a kulcsfontosságú politikai szereplőket Gothamben, Batman kénytelen megvizsgálni a városban elterjedt korrupciót, valamint szembe kell nézzen apja múltjával is.

Ugyanekkor válik elérhetővé a Javítóműhely (Small Engine Repair) című dramedy. Frank, Swaino és Packi, a három régi barát egy eldugott javítóműhelyben találkozik, hogy segítsenek Frank tini lányának. Az események azonban hamar eldurvulnak, és kicsúszik az irányítás a kezükből. 13-tól lesz megtekinthető az Egy kapcsolat vége (The End of an Affair). A Graham Greene regényén alapuló romantikus drámában Sarah évekkel ezelőtt elhagyta szeretőjét, Maurice-t, és visszatért a férjéhez. Maurice detektívet fogad, hogy rájöjjön a nő titkaira, és ráébred, hogy mennyi mindennel kell szembenézzen.

Szeptember 20-án jön a streaming szolgáltatóra egy népszerű franchise öt filmje is, ugyanis ekkortól lesz nézhető a Maxon az 1984-ben megjelent Szellemirtók (Ghostbusters), a Szellemirtók 2016-os rebootja, a Szellemirtók 2. (Ghostbusters II), a Szellemirtók – Az örökség (Ghostbusters: Afterlife) és a hazai mozikban idén áprilisban bemutatott Szellemirtók – A borzongás birodalma (Ghostbusters: Frozen Empire), amely így mindössze 5 hónapot követően streamingen is elérhető lesz. A produkciókban New York-i parapszichológusok szellemeket, paranormális lényeket, félisteneket és démonokat kutatnak fel és irtanak ki.

Szintén ekkor kerül be a kínálatba az Ethan Hawke főszereplésével készült Fekete telefon (The Black Phone). A 13 éves Finneyt elrabolja egy szadista gyilkos, aki egy hangszigetelt pincében tartja fogva. Amikor egy, a hálózatról leválasztott telefon csörögni kezd a falon, Finney rájön, hogy hallja a gyilkos korábbi áldozatainak hangját. Ugyanezen a napon válik elérhetővé a Club Zero című dramedy. Egy elit iskola táplálkozástan tanára különös köteléket alakít ki öt diákkal és saját klubot is alakítanak. A kapcsolatuk azonban veszélyes fordulatot vesz, amit lassan a többi tanár is észrevesz.

Szeptember 20-tól lesz megtekinthető a Sidonie Japánban (Sidonie in Japan). A romantikus drámában Sidonie, a francia írónő elhunyt férjét gyászolja, miközben Japánba utazik egy könyvbemutató körútra. Egy helyi kiadóval egyre közelebbi kapcsolatba kerül, férje szelleme pedig mindvégig követi őt az utazáson. 26-án érkezik a Maxra a Julia Roberts főszereplésével készült életrajzi dráma, az Erin Brockovich – Zűrös természet. A jogban járatlan, háromgyerekes nő végső elkeseredésében egy ügyvédi irodában kezd el dolgozni. Egy orvosi lelet miatt nyomozásba kezd egy cég után, amely gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét. Fejébe veszi, hogy kiszedi a cégből az USA történetének pereskedés útján kifizethető legnagyobb kártérítését.

27-én jön a streaming szolgáltatóra a Belfast című dráma. Az 1960-as években játszódó produkció Buddy nagykorúvá válásának történetét mutatja be, miközben a családja körül egyre nő a feszültség. Erőszak veszi őket körben, a teljes káosz pedig az észak-írországi konfliktus kirobbanásakor tör ki. Szintén ezen a napon válik elérhetővé a Twister. A katasztrófafilmben Oklahoma egyik legnagyobb vihara készülődik. Két rivális tudóscsapat célja, hogy elsőként helyezzenek el egy tornádókutató készüléket a tornádó belsejébe, így adatokat nyerve a forgószél viselkedéséről, miközben életeket menthetnek. Ehhez azonban a tornádó közelébe kell jussanak.

7 hónappal a mozis bemutató után, szeptember 27-től a Maxon is megtekinthető lesz a Lefkovicsék gyászolnak. A magyar vígjáték története szerint a bokszedző Tamás és fia, Iván kapcsolata évvekkel ezelőtt megromlott, amit követően a fiú Izraelbe költözött, ahol ortodox zsidóként él. Azonban amikor Iván édesanyja váratlanul meghal, a hatéves kisfiával hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően gyászoljon. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése. A főszerepekben Bezerédi Zoltán és Szabó Kimmel Tamás látható.

29-én kerül be a kínálatba Anthony Hopkins és Matthew Goode közös drámája, a Freud: Az utolsó pszichoanalízis (Freud’s Last Session). Fraud meghívja magához az ikonikus írót, C. S. Lewist, hogy Isten létezéséről vitázzanak. A beszélgetés során a pszichiáter lányával való különleges kapcsolatáról, valamint az író legjobb barátjának édesanyjával való románcáról is szó esik.

A Max szeptemberi sorozatpremierjeit itt, a SkyShowtime újdonságait pedig itt ismertettük.

hirdetés

Érkezik egy népszerű sorozat 21. évada a TV2 Csoport egyik csatornájára

Vadonatúj német orvosi sorozat indul október elején a TV2 Csoport egyik csatornáján

Nem az előre tervezett időpontban lesz látható Sváby András vadonatúj utazós realityje a VIASAT3-on

Szünet nélkül folytatódik egy német orvosi drámasorozat az egyik országos csatornán

Fontos információ érkezett a Trónok harca egyik új spinoffjával kapcsolatban

Megvannak a Hypwriter, a Paprika Studios és az RTL közös sorozatötlet pályázatának döntősei