A SorozatWiki Podcast legújabb adásában a nemzetközi Paprika Studios Csoport vezérigazgatója, Erdős Ákos és produkciós igazgatója, Dombóváry Kristóf voltak a vendégeim. A cég mára Közép- és Kelet-Európa legnagyobb műsorgyártója, Litvániától Bulgáriáig 8-9 országban vannak jelen és hazánkban egyszerre dolgoznak az RTL-nek és a TV2 Csoportnak. Megnéztük, hogy egy budapesti központú cégből, hogy lett ekkora nemzetközi vállalat. Felidéztük, hogy több mint 15 évvel ezelőtt hogyan és mely országokban indultak.

Dombóváry Kristóf produkciós igazgató és Erdős Ákos vezérigazgató (Fotó: SorozatWiki)

Felidéztük, hogy milyen lépcsőfokai voltak a Paprika Studios nemzetközi terjeszkedésének, valamint 2023-ra mely országokban vannak jelen. Többek között szóba került az általuk itthonra gyártott Hal a tortán (és annak a formátumbotránya), a Voice, az Édes élet, a Sztárban sztár, az Ezek megőrültek, az Éden Hotel, az RTL-es Farm, a Celeb vagyok, ments ki innen, a Survivor, a ValóVilág, vagy éppen az Oltári csajok, A Tanár, a Bátrak földje, az Apatigris, A Nagy Fehér Főnök és a Dancing with the Stars is. Beszélgettünk a legnagyobb külföldön gyártott szórakoztató és egyéb produkcióikról és azt is megkérdeztem, hogy mik a jövőbeni terveik.

hirdetés

A műsor meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon és az alábbi lejátszóval:

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban