Daenerys Targaryen története rendkívül szomorú csavar ért véget a Trónok harcában, a karakter ugyanis sikerrel legyőzte Cersei-t és Királyvárat is bevette. Ezt követően azonban a hosszú utat megtett khaleesi elbukott. Apjához, az Őrült Királyhoz hasonlóan ő sem tudta kezelni a hirtelen kezébe kerülő hatalmat és ártatlanokat is megölt az ostrom alatt. A nőt végül szerelme, Havas Jon (Kit Harington) szúrta le, akit a Falon túlra száműztek, immár másodszor a sorozatban. A Trónok harca egyik főszereplőjét alakító Emilia Clarke a frissen megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvben árulta el, szerinte mi lett Daenerys testének sorsa.

“Drogon már az évadzáróban rendkívül megszenvedte anyja halálát. Úgy gondolom, hogy a sárkány addig repült Daenerys testével körbe-körbe Westeros felett, amíg az el nem kezdett szétfoszlani. Végül pedig azért kellett abbahagynia a repülést, mert már nem vitte tovább a szárnya. A sárkányok is érző lények, az én teóriám az, hogy Drogon önmagát sem kímélve gyászolta a khaleesit” – mondta a színésznő az interjúkötet szerzőjének, James Hibberdnek.

Egy biztos, Drogon nem bántotta elhunyt anyját, ez már a sorozat hivatalos audio-kommentárjából kiderült. David Benioff és D. B. Weiss már ekkor megnyugtatta a karaktert játszó Emilia Clarke-ot, hogy Dany végső nyughelye a nagymúltú Volantis városa lett.

Testvérsorozatot kap a Netflix egyik legsikeresebb szériája

Véget ért A nagy pénzrablás utolsó évadának forgatása

Kiderült, mikor érkezik a Jóbarátok különleges epizódja

Liptai Claudia saját műsort kap az RTL Klubon

A Barátok közt és a Drága örökösök egykori színésznője is csatlakozik a Mintaapákhoz

Sorozatötlet pályázatot hirdet a Keresztanyu gyártója