Október 8-án hajnalban elindult a The Walking Dead 9. évada, melynek kapcsán a készítők teljes újrakezdést ígértek. A nézőket azzal kecsegtették, hogy még azoknak is érdemes lesz visszatérni, akik korábban elpártoltak a legismertebb zombis produkciótól. Ehhez képest a Nielsen adatai szerint mindössze 6,1 millióan követték a szezonpremiert, ami a 8. etap kezdéséhez képest majdnem 50 százalékos visszaesés. Tavaly 11,4 millióan nézték a The Walking Dead nyitóepizódját, így az érdeklődés erősen megcsappant a sikersorozat iránt.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy az AMC ennek láttán beismeri-e majd, hogy elfáradt a formátum és el merik-e kaszálni a produkciót. A válasz erre az, hogy biztosan nem, ugyanis a The Walking Dead eddig is afféle anomália volt a csatornán, a nézettség tekintetében. Az AMC-n ugyanis átlagosan 1,5-2 milliót hoz egy-egy széria, így egészen megdöbbentő, hogy a zombis sorozat még a 7. évados premierjével is 17 millió fölötti nézettséget tudott produkálni. A Fear The Walking Dead nézettsége átlagban bőven 5 millió alatt mozog, a Better Call Saul pedig 1,5 millió környékén.

Az AMC már korábban bejelentette, hogy legalább 10 évre terveznek még a The Walking Dead világával, és nem is valószínű, hogy ettől az irányvonaltól mostanában eltántorodnának.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre