Az RTL üzleti showműsorának Cápáiról valótlanul állítják, hogy a Cápák között egyik adásában automatizált kriptokereskedési platformon többszörözték meg pénzüket. A Tomán Szabina, Moldován András, Balogh Péter, Balogh Levente és Lakatos István nevével visszaélő csalók így próbálják meg átverni a gyanútlan internetezőket – olvasható az RTL.hu-n.

hirdetés

Az elmúlt években már két alkalommal, 2020-ban és 2022-ben is felbukkantak csalók, akik a Cápák között befektetőinek nevével visszaélve próbáltak kicsalni pénzt az internetezőktől. Most – feltételezhetően ugyanazok a gazemberek -, pontosan ugyanazzal a szöveggel és képpel élnek vissza az RTL egyik legnézettebb műsorának szereplőivel. Kihasználva az üzleti showműsor hatodik évadának jelentkezési időszakát, gyanús kriptovalutás bizniszelésbe akarják belerángatni az óvatlan internetezőket.

Az RTL figyelmeztet: ha olyan oldalakkal találkozik, amelyek Balogh Levente, Tomán Szabina, Moldován András, Lakatos István és Balogh Péter nevében próbálnak pénzügyi szolgáltatásokat hirdetni, ne dőljön be nekik.

A cikkünk másodikként elhelyezett képén látható oldalon szereplő összes, a műsorral kapcsolatos állítás, valamint a Cápáknak és a műsorban feltűnő vállalkozóknak tulajdonított megszólalás valótlan.

Ha kinézetre ismerősnek tűnő oldalak böngészősávjában olyan gyanús URL található, mint például a financialpronews.com, akkor érdemes olvasatlanul bezárni a böngészőablakot, és semmilyen esetben sem megadni bankkártyaadatokat – írja az RTL.hu.

Az RTL Cápák között valódi tartalmait csak az alábbi hivatalos oldalakon találhatóak meg:

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna