Októberben közel 90 film érkezik az HBO Max-ra, amelyek közül most a legfontosabb 50-et mutatjuk be. Így ezúttal sokkal több produkció jön a streaming szolgáltatóra, mint szeptemberben. Ettől a hónaptól több, az elmúlt egy évben megjelent mozifilm, dokumentumfilmek és számos nagy név főszereplésével készült produkció is elérhető lesz a platformon. Az HBO Maxon a halloweenre is hangolódhatunk, ugyanis több horrorfilmmel és természetfeletti témákat feldolgozó dokumentumfilmmel is bővül a kínálata.

A metál hangja

Október 1-je óta nézhető a streaming szolgáltatón a Szellemsztorik (Ghost Adventures) széria különálló filmjei, A Cecil Hotel, Az “Ördög fészke”, A Goldfield Hotel, a Rettegés az állatkertben és A halál tava. Szintén ezen a napon került be a kínálatba A gonosz baba átka (The Curse of Robert the Doll), a Roland Doe ördögűzése (The Exorcism Of Roland Doe) és A 401-es járat szellemei (Ghosts of Flight 401) című dokumentumfilmek. Ugyanettől a naptól tekinthető meg A kísértetjárta múzeum: A pokol 3 gyűrűje (The Haunted Museum: 3 Ring Inferno) is, amiben egy fiú és az apja felfedeznek egy elátkozott cirkuszba vezető portált.

hirdetés

1-jén került be a kínálatba Oláh Kata produkciója, az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes. A dokumentumfilm a legidősebb élő olimpiai bajnokról szól, aki sporttörténelmet írt a 20. században azzal, hogy 10 olimpiai érmet szerzett. Ezen a napon vált elérhetővé Reese Witherspoon és Sofia Vergara vígjátéka, a Csábítunk és védünk (Hot Pursuit). Cooper, a tapasztalatlan rendőrnő azt a feladatot kapja, hogy segítsen a drogbáró elleni per szemtanúját behoznia, azonban bérgyilkosok támadják meg őket, és Cooper védelmébe veszi a férfi feleségét.

Október 2-a óta nézhető a Barbara Streisand főszereplésével készült Yentl. A romantikus zenés drámában egy fiatal kelet-európai nő 1904 körül fiúnak álcázza magát, hogy a Szentírás tanulmányozása iránti szenvedélyének hódolhasson. Ugyanekkor került be a kínálatba A bandavezér: A Bling Ring csapat esete (The Ringleader: The Case of the Bling Ring). Az HBO saját gyártású dokumentumfilmje feltárja Rachel Lee-nek és barátainak a motivációit, akik arról híresültek el, hogy hollywoodi hírességek otthonába törtek be.

4-én 5 dokumentumfilm is elérhetővé vált a streaming szolgáltatónál, amelyek olyan ismert emberekről mutatják be a tényeket és az áltényeket, mint Donald Trump, Jussie Smollett, R. Kelly, Ted Bundy és Michael Jackson. 6-tól lesz megtekinthető az HBO Maxon a Suzanne Collins regényei alapján készült Éhezők viadala filmek, így akár egymást követően nézhetjük meg Az éhezők viadalát, Az éhezők viadala: Futótűzet, valamint Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1.  és 2. részt.

Szintén október 6-án érkezett a platformra a Bolondok paradicsoma (Fool’s Paradise) című szatirikus vígjáték. A sztárok garmadáját felvonultató produkció egy szerencsétlenkedő publicistát mutat be, aki felfedez egy nemrég elmegyógyintézetből szabadult férfit. A mentális gondokkal küszködő férfiből hamar filmsztár válik. 7. óta megtekinthető az Elvitte a víz (Flushed Away), amely Roddy egérről szól, aki London csatornáiban köt ki.

Egy évvel a mozis bemutatót követően, 7-től az HBO Maxon is elérhető Jankovics Marcel animációs filmje, a Toldi. Arany János elbeszélő költeményének főszereplőjének történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. 9-én került be a kínálatba a legendás musical, a Hair. Claude Bukowski Oklahomából New Yorkba megy, ahol gyorsan beilleszkedik a Berger vezette hippi fiatalok csoportjába, pedig már behívták a katonaságba.

Október 11-én 3, gyilkosságot feltáró dokumentumfilm is elérhetővé válik. Az egyik ilyen produkció a Gabby Petito meggyilkolása – tények és áltények (The Murder Of Gabby Petito: A Faking It Special), de érkezik a platformra a Caroline Crouch meggyilkolása – tények és áltények (The Murder of Caroline Crouch: A Faking It Special), valamint a Grace Millance meggyilkolása – árulkodó mozdulatok (The Murder of Grace Millane: A Faking It Special) is.

Szintén ezen a napon debütál a Nem baleset (No Accident) című dokumentumfilm. Az HBO saját gyártású produkciója bemutatja a Charlottesville-ben történt neonáci tüntetést, amely összecsapásokba és gyilkosságba torkollott. 13-tól lesz megtekinthető a Végképp eltörölni: Újjászületés (Eraser: Reborn). Az akcióthriller középpontjában egy titkos ügynökség áll, amely tanúk hamis halálát tervezi meg, hogy ne maradjon nyoma a létezésüknek. Ugyanekkor érkezik a streaming szolgátlatóra Riz Ahmed és a Sárkányok házában az idősebb Alicent Hightowert alakító Olivia Cooke közös drámája, A metál hangja (Sound of Metal) is. Egy heavy metal dobos élete a feje tetejére áll, amikor elkezdi elveszíteni a hallását, és szembe kell néznie a csenddel teli jövővel.

Október 14-én a gyermekeknek kedvez az HBO Max, ugyanis ekkor kerül be a kínálatba a törpök kalandjait bemutató Hupikék törpikék: Az elveszett falu (Smurfs: The Lost Village) és a Hupikék törpikék 2. (The Smurfs 2), valamint a halak világában játszódó Cápamese (Shark Tale) is. 19-én jön az HBO Maxra az ID true crime produkciója, A Gabby Petito-sztori (The Gabby Petito Story), ami Gabby és a vőlegénye kapcsolatát, és tragikus kimenetelű utazásukat vizsgálja.

20-án válik elérhetővé a Hugh Jackman és Anne Hathaway főszereplésével készült Nyomorultak (Les Misérables). A brit musical-drámában, miután megszegte a feltételes szabadlábra helyezés szabályait, Jean Valjean beleegyezik, hogy egy gyári munkás lányára vigyázzon. Szintén ettől a naptól lesz megtekinthető Guy Ritchie kultfilmje, a Blöff (Snatch) is. Miután a gyémántokra specializálódott ékszertolvaj, Franky Four Fingers teljesítette legfrissebb megbízatását, Londonba megy, ahol egy orosz szélhámos ráveszi őt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen. Ekkor kerül be kínálatba a Robotok (Robots) című romantikus vígjáték. A nőcsábász Charles titokban robotját bevetve ér el sikereket a nőknél, egy nap azonban találkozik Elaine-nel, akivel robotjaik egymásba szeretnek és elszabadulnak.

6 hónappal a hazai mozis premier után, október 22-én érkezik a platformra A pápa ördögűzője (The Pope’s Exorcist). A Russell Crowe főszereplésével készült horrorfilmben Gabriele Amorth-ot, a Vatikán vezető ördögűzőjét követhetjük nyomon, aki megpróbál megmenteni egy szörnyeteggé vált kisfiút. Nyomozása során azonban felfedezi, hogy egy sok évszázados összeesküvésbe botlott, amelyet a Vatikán mindenáron rejtegetni próbál. 26-án válik elérhetővé Sofia Coppola romantikus filmdrámája, Az elveszett jelentés (Lost in Translation). Egy megfakult filmsztár és egy elhanyagolt fiatal nő között valószínűtlen kötelék alakul ki, miután keresztezik egymás útját Tokióban.

27-én kerül be az HBO Max kínálatába a Motel-trilógia. A horrorfilmekben egy szlovák bűnszervezet ártatlan külföldieket csalogat a moteljeikbe, ahol gazdag szadisták arra licitálnak, hogy hogyan kínozzák és gyilkolják meg őket. Szintén ezen a napon jön a platformra az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás (The Texas Chain Saw Massacre). A horrorfilm története szerint öt barát Texasba megy, útközben pedig egy elhagyatottnak tűnő házba botlanak, ahol egy kannibálcsalád kezei közé kerülnek.

Október 27-én érkezik meg a Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World) című akció-vígjáték is. A 22 éves basszusgitáros megtalálja a szerelmet, azonban ahhoz, hogy elnyerje a lány szívét, egyenként kell legyőznie új barátnője hét gonosz, különleges képességekkel rendelkező exét. Ekkor kerül be a kínálatba az Idő (Old) című misztikus film is. Egy család vakációzás közben néhány órát pihen egy eldugott partszakaszon. Azonban észreveszik, hogy gyorsan öregedni kezdenek, és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.

8 hónappal a magyar mozis bemutatót követően, 27-től lesz megtekinthető az HBO Maxon az Eltűnt (Missing) című thriller is. Miután édesanyja nem jön haza a nyaralásából, Grace otthonról próbálja megtalálni őt az internet segítségével. Ahogy egyre mélyebbre merül a net sötét bugyraiba, egyre furcsább, meglepőbb és riasztóbb tényeket talál. Ekkor válik elérhetővé az HBO saját gyártású román dokumentumfilmje, A muszlim férjem (Soțul Meu Musulman) is. Alexandra hozzámegy az iszlám vallású Danielhez, ám a pár számos előítélettel szembesül, és meg kell küzdeniük egymásért és a kapcsolatukért. Egyelőre nincs információ a pontos dátumról, de októberben érkezik meg a Mr. Chow is. A dokumentumfilm a Mr.Chow étteremlánc tulajdonosának életét és karrierjét mutatja be.

Az HBO Max októberi sorozatpremierjeiről itt, a SkyShowtime-ra érkező legnagyobb filmjekről és szériákról itt írtunk. A Netflix e havi sorozatpremierjeit itt, a friss filmjeit itt, a Disney+ újdonságait pedig itt mutattuk be. 

hirdetés

Leleplezték az idei Dancing with the Stars premierdátumát, zsűrijét és versenyzőit

Kiderült, hogy lesz-e 5. évada az Emily Párizsban sorozatnak

Tarolt A mackó és A sógun, utóbbi sorozat rekordot döntött a 76. Emmy-gálán

Megérkezett Az ifjú Sheldon vadonatúj testvérsorozatának első előzetese

Bemutatjuk a hét legnagyobb streaming premierjeit

36. heti nézettség - Minden nap tarol az Ázsia Expressz