.

Brutális bukás: Megszűnik a Star Academy napi összefoglalója

Írta: KTL | 2016. szeptember 26. 23:30
A nyár végén indult a Star Acedemy, melynek karácsonyig, 16 héten keresztül kellett volna hetente hatszor jelentkeznie a TV2-n. A műsor azonban annyira katasztrofális nézettséget produkál, hogy a csatorna idő előtt eltünteti a hétköznapi adásokat. Talán még sosem bukott akkorát műsor Magyarországon, mint most a Star Academy. Augusztus 29-én indult a TV2 legújabb szuperprodukciója. A Star Academy a csatorna eddigi legdrágább műsora, ugyanis a tehetségkutatóknál megszokott hétvégi élő show-k mellett hétköznapi reality részekkel, extra adásokkal és SuperTV2-s kísérőműsorokkal is jelentkezett. A produkció már az első napon nagyon gyengén kezdett és kikapott az RTL Klub 19 éves filmjétől. A második adással ugyan erősített a Star Academy, de a rá következő napokban, a hétköznap esti összefoglalók eredményeiből látszott, hogy hatalmas bukás lehet a produkció.
A TV2 Csoport pár nap után lépett is és a SuperTV2-s egyik kísérőműsort kimenekítették a főműsoridőből és délutánra pakolták. Ezután hétről-hétre elemeztük, hogy folyamatosan csökken a Star Academy napi adásainak nézettsége és egyre gyakrabban fordult elő, hogy több kábelcsatorna is legyőzte a TV2-t a műsor adásideje alatt. A 37. héten már olyan mélységekbe süllyedtek a produkció számai, hogy egyértelmű volt, hogy lépni kell valamit. A TV2 ezt meg is tette és múlt hétfőtől este 10-re rakta a Star Academy-t. A múlt héten a késő esti időpont ellenére sem nőtt a műsor közönségaránya, sőt több olyan nap is volt, amikor a napi összefoglalók a csatornaátlag felét sem tudták hozni. A legfrissebb eredmények annyira katasztrofálisak voltak, hogy a TV2 feladta a harcot és idő előtt eltünteti a műsor reality részét a képernyőről - tudta meg az Origo.
„Október 3-tól a napi összefoglalók megszűnnek, azonban a Star Academy énekesei ugyanazt a felkészítést kapják az Akadémián, mint eddig, azaz a zsűritagok és a tanárok folyamatosan foglalkoznak velük. A hét fontosabb eseményeinek összefoglalóját a szombati adásba szerkesztve láthatják majd a nézők" – közölte a TV2 sajtóosztálya a hírportállal. A Star Academy a jelenlegi formájába 16 héten keresztül kellett volna menjen, így a műsor az egyharmadáig sem jutott el. A hétvégi élő show-k ugyan maradnak, de a formátum lényege jövő héttől gyakorlatilag semmibe vész. A szombat esti sok órás adások egyébként eddig csatornaátlag felett teljesítettek, sőt többször megközelítették az RTL-en bukó Kicsi Óriásokat. Szombaton azonban elindult a Fókusz Plusz és az X-Faktor, 18-49-ben az előbbit kétszer, az utóbbit négyszer annyian figyelték, mint a TV2-s showműsort. A múlt heti eredményeket hamarosan részletesen is elemezzük a megszokott, heti nézettséges hírünkben.


További hírek

Jövő héten szünetre megy az egyik fontos magyar sorozat az RTL Klubon

Az RTL is beszállt az Aranyélet készítőjének frissen díjat nyert sorozatötletébe

Márciusban új évaddal folytatódik az egyik legnépszerűbb kórházas sorozat Magyarországon

Új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos magyar sorozata


Hozzászólások