Berlinben hetedszer is megrendezték a világ talán legrangosabb sorozatterv szemléjét. A rengeteg nevezett projekt közül az esemény kurátorai kiválasztanak tízet, melynek készítői gondosan szelektált szakmai közönség előtt rövid prezentáció, „pitch” keretében mutathatják be alkotásukat. Január végén megírtuk, hogy idén először egy magyar produkció is bekerült a programba. Enyedi Ildikó és Krigler Gábor közös projektje nem csupán bejutott, hanem meg is nyerte azt. A győztes szerzők így könnyebben találhatnak partnereket, forgalmazókat és csatornákat a nemzetközi piacon. A hazai támogatottság megoldottnak látszik, hiszen az RTL Magyarország is beszállt a projektbe.

2021-ben hetedszer rendezték meg a világ egyik legrangosabb sorozatterv seregszemléjét, a Co-Pro Series Pitch-et. Az eseményre nevező több száz alkotás közül idén először egy magyar sorozatterv is bekerült az utolsó fordulóba, sőt a Joyrider csapatának projektje, a Balaton Brigád elnyerte a Berlinale fórumának díját, a Séries Mania Project Exchange Awardot!

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikó által rendezett Balaton Brigád egy érdekes hangulatú történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek közepén. A Stasi különleges egységének a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelése a feladata. A brigád vezetőjének drámáját fokozza, hogy kénytelen saját, elhidegült családját is megfigyelni, miközben ő maga a disszidáláson gondolkodik. A történet egyik írója az a Krigler Gábor, aki az Aranyélet és a Terápia kreatív producere is volt. Lovas Balázs és Lengyel Balázs segítik a munkáját.

Laurence Herszberg, a Séries Mania alapítója és igazgatója elárulta, hogy ez az alkotás hagyta bennük a legmélyebb nyomot. Kiemelte az egyedi tóparti, napsütötte környezetet, a karakterek komplexitását, illetve, hogy egy olyan korszakról szól, amiről az összes európai azt gondolja, hogy ismeri, emiatt pedig egyszerre gondolatébresztő és szórakoztató módon foglalkozunk a múltunkkal.

hirdetés

Krigler Gábor azt nyilatkozta, hogy egy erős német partnerrel szeretnének társulni, mert így könnyebben eljutnának német nyelvű országok csatornáihoz. Ezen kívül segítene a német anyagi támogatás és a projekthez csatlakozni kívánó tehetségek megtalálása is egyszerűbb lenne. Az RTL Magyarország is beszállt a munkatervbe, így ha összejön a projekt, akkor a legnézettebb magyar csatornán mutathatják be Balaton Brigádot.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban