Nemrég elemeztük ki, hogy siker volt az Ázsia Expressz 2. évada. Ördög Nóra műsora után most jöjjön az ugyanebben az időszakban – augusztus 26-a és október 4. között – képernyőre kerülő Kapd el, ha tudsz. A TV2 vadonatúj vetélkedője 21 óra körül, első héten a Barátok közt, majd utána 5 hétig a Love Islanddel szemben volt látható. Nézzük mennyire volt sikeres a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korosztályban.

A Kapd el, ha tudsz! érkezését a TV2-re eredetileg Stohl András műsorvezetésével jelentették be, de nem tudni miért, végül a forgatásokra már Kasza Tibor lett a házigazdája. Az elmúlt években Stohl András sikerre vitte A Piramist és amikor már elfáradtak a vetélkedők, akkor is közepes nézettséggel ment idén tavasszal az ő általa vezetett A Bank. Ehhez képest Kasza Tibornak az utóbbi időkben kivétel nélkül minden műsora megbukott, így kérdés mennyire volt jó döntés rá bízni megint egy újdonságot. Természetesen egy produckió sikere nem csak a házigazdán múlik, de jelentősen beleszámíthat.

A korábbi elemzésünkből kiderült, hogy a Kapd, el ha tudsz előtt futó Ázsia Expressz 14,4 százalékkal jó felvetést adott. A game show ennek ellenére katasztrofális, csupán 8,4 százalékos közönségarányt produkált. Ez TV2-s szinten is szörnyen gyenge eredmény, a két nagy csatorna 19-22 óra közötti műsorainál a minimum elvárható a 10 százalékos, két számjegyű eredmény. Nem csak, hogy gyenge számokat hozott Kasza Tibor produkciója, hanem a 30 adásból álló évad alatt folyamatosan esett a nézettsége. Az első két hétében 9,2, illetve 9,9 százalékos átlagos közönségarányt ért el, addig az utolsó két hetében már csak 7,4, illetve végezetül elképesztően alacsony, 6,7 százalékot hozott.

Ezekkel az eredményekkel pedig rendesen lehúzta a TV2 esti (19-23 óra) közönségarányát, mely a hat hét alatt hétköznaponként átlagosan 11,4 százalék volt. A Kapd el, ha tudsz! így 3,1 százalékponttal rosszabbul teljesített, mint a csatorna főműsorideje. Sőt nemcsak átlagban volt rosszabb, hanem egyetlen egy olyan nap sem volt, amikor a vetélkedő legalább elérte volna a TV2 aznapi esti közönségarányát.

hirdetés

Tovább rontja a képet, hogy míg az Ázsia erős RTL Klub-os műsorok ellen ment, addig Kasza Tibor game show-ja a nem túl jól teljesítő Barátok közt és Love Island ellen szenvedett. Az említett RTL Klubos műsoroktól folyamatosan kikapott és csak egy-két adással tudta legyőzni a ciprusi realityt. Ezekből az eredményekből pedig egyértelműen látszik, hogy az év egyik legnagyobb bukása lett a Kapd el, ha tudsz!. A produkciót a Séfek séfe 2. évada váltotta, mely kifejezetten gyenge felvezetés (Fuss család, fuss!) után is eddig minden nap bőven 10 százalékos közönségarány felett teljesített. Így szinte kizárt, hogy a TV2 Csoport elkészítse a Kapd el, ha tudsz! folytatását.

hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en