Április 29-én, hajnalban került adásba a Trónok harca legújabb évadának 3. része, amelyben Deres megküzdött az Éjkirály seregével. A csatát a produkció készítői a tévétörténelem eddigi leghosszabb összecsapásaként vezették fel, sokan azonban nagyot csalódtak az epizódban. Egyes nézők szerint nagyon keveset lehetett látni a történésekből, bizonyos dolgokról pedig le is maradtak, mivel a stáb szinte teljes sötétségben vette fel a jeleneteket. Fabian Wagner, a Trónok harca operatőre szerint azonban a nézők a hibásak.

“Úgy gondolom, hogy nem kedvezett a 8. évad 3. részének az HBO által használt tömörítés. Emiatt sok helyen pixeles volt a kép. Az élményen az sem javított, hogy rengetegen lassú internetkapcsolattal próbálták a streaming oldalon keresztül követni a történéseket. A deresi csatát optimális esetben teljesen besötétített szobában kellett volna nézni, úgy nem lett volna probléma! A Trónok harcában mindig is mozifilmes és sötét volt a látványvilág, ezúttal azonban a rajongók nem tudták rendesen beállítani a készülékeiket” – mondta Wagner a TMZ-nek.

Az operatőr szerint a csatajelenetek szándékosan voltak intenzívek és zavarosak, de különösen odafigyeltek rá, hogy követni lehessen az eseményeket. “Egy eddig nem látott méretű összecsapást akartunk a tévéképernyőn bemutatni és ez sikerült is. Tudom, hogy nem volt túl sötét az epizód, mert én fényképeztem!” – tette hozzá a szakember. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna