Sorozat készül Neil Gaiman hét éven át futó kultikus képregényéből, a The Sandmanből. A Netflix 2019 nyarán megegyezett a Warner Bros. televíziós részlegével, hogy élőszereplős testvérszéria készüljön a World Fantasy díjas alkotásból. Ez lesz minden idők legköltségesebb DC-sorozata, a The Hollywood Reporter szerint az HBO túl drágának ítélte a produkciót, így ők elutasították a megkeresést.

Eddig nem sokat tudtunk a sorozatról, január végén azonban a Netflix hivatalos Twitter oldalán keresztül leleplezte a színészgárdát. A Trónok harcában Tarth-i Brienne-t alakító Gwendoline Christie és a Tywin Lannistert játszó Charles Dance mellett többek között Tom Sturridge, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry és Boyd Holbrook is szerepel majd a The Sandmanben. Gwendoline Christie a Star Warsban és az Éhezők viadalában is kiválóan játszott, azonban a Trónok harca befejezése óta nem szerepelt nagyobb költségvetésű filmben vagy sorozatban. Mindenképp érdekes lesz megfigyelni, hogy a magas színésznő miként alakítja majd Lucifert. Charles Dance pedig Roderick Burgess, a „Sarlatán” bőrébe fog bújni.

Neil Gaiman – aki Davis S. Goyer mellett producerként is részt vesz a munkálatokban – elárulta, hogy az adaptáció maximálisan hű lesz a képregényhez, illetve azt is, hogy a történet a jelenben fog játszódni. A forgatás 2020. október 19-én kezdődött. A forgatókönyvet a Wonder Womant is jegyző Allen Heinberg írta, a rendezői feladatot Jamie Childs (Az Úr sötét anyagai) és Mike Barker (A szolgálólány meséje) látják el. Hivatalos premier még nem ismert, de a hírek szerint 2021 második felében mutatják be a tizenegy részes sorozatot.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora