A Black Mirror első két évada még a brit Channel 4-on futott, majd 2016-ban a sorozat harmadik szezonja már a Netflixen mutatkozott be. A produkció legutóbbi, ötödik etapja 2019 júniusában érkezett meg az online videotárra, a koronavírus-járvány miatt pedig most sokan feltették a kérdést, vajon mi a helyzet a folytatással. A Radio Times meg is kereste a széria alkotóját, Charlie Brookert, aki rossz hírt közölt a rajongóknak.

“Hozzá se kezdtem még az új epizódok írásához és a közeljövőben nem is tervezem, hogy a Black Mirror hatodik évadán dolgozzak. A járvány miatt senkinek nincs gyomra ahhoz, hogy széteső társadalmakat nézzen a tévében. Ehelyett én is inkább a humor felé fordultam és könnyedebb hangvételű forgatókönyveket írok, de erről a projektről egyelőre nem beszélhetek” – mondta a showruner.

A Netflix szériája antológia, melynek minden része különálló történeteket mesél el. Charles Brooker alkotása azért különleges, mert különösen kritikus napjaink társadalmával szemben, arról szól, hogy a technikára egyre jobban támaszkodó XXI. századi ember milyen könnyen bedöntheti a társadalmat. A Black Mirror sok esetben a közeljövőben játszódik, így különösen elgondolkoztató, hogy az okostelefonok, az online randizás, vagy éppen a VR milyen disztópikus helyzeteket eredményezhetnek.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része