Hosszú idő után jövő héten újra heti magyar fikciós sorozat indul a TV2-nél. December 2-án 21:30-kor lesz a Korhatáros szerelem premierje. A széria innentől kezdve minden szombat este képernyőre kerül. A produkció első évada 13 részes lesz. A Korhatáros szerelem egy romantikus vígjáték, mely arról szól, hogy egy 39 éves nő és egy 24 éves srác véletlen találkozásból szerelem szövődik. A kapcsolatot különböző lebukások után fel kell vállalniuk a rokonok, barátok, gyerekek és még a volt anyósa is. A sorozat olyan híres színészekkel érkezik mint Kovács Patrícia, Kovács Tamás, Bánsági Ildikó, Ónodi Eszter, Dobó Kata, Kamarás Iván és Fenyő Iván.

A TV2 Csoport tegnap egy sajtóesemény keretein belül mutatta be a Korhatáros szerelem első két epizódját. Az első 15 percet leszámítva a széria nagyon jónak tűnik, simán hozzá az RTL sorozatainak, a Válótársaknak és A mi kis falunknak a minőségét. A széria nagyon vicces, de egyben a története is érdekes és a színészi alakítások is igazán remekül sikerültek.

A TV2 Csoport programigazgatóját arról kérdeztük, hogy miért pont a Korhatáros szerelem mellett döntöttek és mit kell tudni a vetítésről.

hirdetés

“Nagyon sok koncepciót megnéztünk. Olyan formátumot kerestünk ami a TV2 hosszútávú arculatába beleillik és ami a legszélesebb nézői rétegeket meg tudja szólítani. Számos koncepció megvizsgálása után erre a formátumra esett a választásunk. December 2-ától vetítjük a sorozatot és mivel a szombat estéket a karácsonyi és szilveszteri ünnepnapokat nem érintik, ezért szünet nélkül lesz látható a TV2-n” – mondta Fischer Gábor a SorozatWikinek.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért pont szombat, a TV2 legendásan leggyengébb napján kerül képernyőre: “A szombat azért is jó, mert mint említettem nem kell az év végi ünnepnapok miatt szünetre küldeni. Ez egy 13 részes széria esetén kizökkenést okozhat. Ezen kívül szeretnénk a hétvégénket is tovább erősíteni és azt gondoljuk, hogy ez a tartalom alkalmas rá. A Korhatáros szerelem egy olyan napra került, amikor igazán erős tartalom akkora már nem lesz és a nézők egy valódi magyar tartalmat kapnak. A sorozatot szombat este akár az egész család meg tudja nézni, direkt ezért 12-es karikának megfelelően készítettük is el” – mesélte a programigazgató.

Fischer Gábor ezen kívül hozzátette, hogy nagyon bizakodóak a szériával kapcsolatban. A nézettség tekintetében a TV2 főműsoridős átlaga feletti eredményeket vár és abban bízik, hogy a szombat esték kimagasló pontja lesz.

A Korhatáros szerelmet a TV2 Csoport fő műsorgyártójával közösen, A mi kis falunkat is gyártó ContentLAB & Factory készíti. A cég részéről a sorozat showrunnerét arról kérdeztük, hogy mi a legnagyobb erőssége a szériának.

“Két nagy erőssége is van. Az egyik a casting, mely szerintem nagyon erős lett. Nemcsak azért mert sztár sztárszereposztásunk van, hanem mert a mellékszereplőkre is olyan színészeket tudtunk megtalálni, akik még szerethetőbbé teszik a produkciót. A másik pedig, hogy szerintem nagyon ki vannak éhezve az emberek egy romantikus vígjátékra, ugyanis nagy hiány van ebből a magyar piacon. Pont ezek miatt nagyon bízunk abban, hogy a nézők szeretni fogják” – mondta Hámori Barbara a SorozatWikinek.

Rengeteg sorozat készül most Magyarországon, nyáron pedig amikor a Korhatáros szerelem forgatásai elindultak, akkor végképp sok szérián dolgoztak hazánkban. Arról érdeklődtünk, hogy miként találtak szakembereket a produkcióhoz és hogy sikerült ennyi nagy színészt leigazolni.

“A ContentLAB & Factory számára az, hogy A mi kis falunk, amit mi gyártottunk ennyire sikeres lett, hatalmas előny a hazai piacon. Pont ezért nagy szeretettel és örömmel jöttek hozzánk a színészek és a többi szakember. Arra számítanak, hogy megint jó sorozatot fogunk készíteni. Ezen kívül Kapitány Iván, akivel közösen visszük a céget, szintén garancia a sikerre” – mesélte a produkció showrunnere.

Hámori Barbara szintén csatornaátlag feletti nézettséget vár. Azt mondta, A mi kis falunknál ezt bőven túltejesítették, de nyilván a TV2-nél nem lehet ilyen magas számokat elvárni. A TV2 Csoport most kezdett el erősíteni, így ők is kíváncsiak, hogy milyen számokat fog elérni a sorozatuk.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része