2019. november 12-én indult el a Disney+ streaming szolgáltató, melynek első, a Marvel Moziverzumhoz tartozó sorozata, a WandaVision hatalmas népszerűségnek örvend. A január 22-én debütált sorozat a Parrot Analytics elemzőcég szerint a világ legfelkapottabb szériája. Ahogy azt a Forbes is írja, a Parrot elsősorban népszerűséget mér, tehát a közösségi médiás reakciókat és bejegyzéseket, az értékeléseket, valamint a kalózkodási adatokat is számításba veszi. A kutatás pontos analitikáját azonban nem osztották meg a nyilvánossággal. A WandaVision a harmadik rész előtt csupán a 7-35. hely között ingázott a számításaik alapján. Azonban egy igencsak izgalmas fordulattal végződő ötödik epizód után a népszerűsége az első helyre ugrott.

A Marvel Moziverzum sorozatában Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) és férje, Vision (Paul Bettany) életét követhetjük nyomon a titokzatos Westview városában. Egy SWORD nevű ügynökség vizsgálja az őket körülvevő anomáliát, amit véleményük szerint Wanda szuperereje okozhatott, mely képességet a pár próbál titokban tartani a szomszédaik elől. A főszereplők emlékezete azonban hiányos, arra sem emlékeznek hogyan kerültek a városba.

A sikerhez hozzájárulhat, hogy a sorozat a világ legjövedelmezőbb franchise-ának része. Emellett a Netflix módszerével ellentétben – ahol egy sorozat teljes évada egyszerre jelenik meg – itt az epizódok heti rendszerességgel érkeznek. Ennek köszönhetően a WandaVision fokozatosan építi fel ismertségét és növeli nézőinek számát, pont, ahogy a Disney+ első nagyobb sorozata, a The Mandalorian is tette. A streaming szolgáltatón több Marvel-sorozat is megjelenik majd. Márciusban debütál A Sólyom és a Tél Katonája, valamint a Loki című sorozat előzetese is már megtekinthető. A WandaVision továbbra is péntekenként érkezik új epizódokkal az online videótárra.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban