A Trónok harca 8 évada alatt megismerhettünk olyan könyörtelen manipulátorokat, mint Cersei Lannister, kétszínű tanácsadókat, mint Kisujj, vagy éppen Varys, de a hódítóként tetszelgő Daenerys Targaryen is kimutatta a foga fehérjét a szériában. A szereplők közül sokan hősként tekintettek Arya Starkra. A Maisie Williams által alakított leányzó többször is megtagadta, hogy hercegnőként, esetleg királynőként uralkodjon. Ehelyett belépett egy titkos szektába és Westerost járta bosszúszomjasan. A karakter többször is áttévedt a “sötét oldalra”, így most a ScreenRant írására alapozó cikkünkben összeszedtük Arya 7 legdurvább húzását.

7. Megtagadta a nemesi életét
Míg testvére, Sansa örömmel vetette magát bele a hercegnők életébe, addig Arya sosem vágyott erre. A lány kigúnyolta Sansát és a díszes ruhákban forgolódó hölgyeket. Az első évadban, amikor apja, Ned Stark szembesítette Aryát a jövőjével, hogy meg kell majd házasodnia és fiúgyermeket kell szülnie, egyszerűen kinevette a férfit. A karakter sosem szégyellte maszkulin oldalát, ezt mutatja, hogy végül Gendry ajánlatát is visszautasította és inkább felfedezőnek állt.

6. Rátámadott Joffrey-ra, amikor az ifjú Baratheon Micah-t bántotta
Arya Stark és az akkor még hercegi rangban lévő Joffrey Baratheon találkozása igencsak emlékezetesre sikeredett. A fiú ugyanis a Stark lány egyik barátját, Micah-t akarta fegyelmezni, ami nem nyerte el Arya tetszését és rátámadt a fiatal nemesre. Micah életébe került végül ez a húzás és Aryát is megbüntették miatta, de láthatóan sosem bánta meg tettét a későbbi Arctalan.

5. Írt egy listát azokról, akiket mindenképp meg akart gyilkolni
Arya Stark a legtöbbek számára a halállistája miatt lett emlékezetes karakter. A lány főleg azoknak a nevét írta fel, akik őt vagy pedig a családját bántották. A fiatal Starknak olyan szinten lett rögeszméje mindenkit meggyilkolni a listáról, hogy elalvás előtt minden este fejből felsorolta a nevüket. Arya büszke volt erre, hiszen a 7. évadban még nővérének is mesélt róla. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Stark lány egy csomó embert ténylegesen ki is nyírt a listán szereplők közül.

hirdetés

4. Sorsára hagyta a haldokló Vérebet
A Trónok harcában Arya Stark és a marcona Véreb sokat utazott együtt, amely alatt a lány többször is inzultálta és fenyegette a nagydarab férfit. Ezeket a kijelentéseket azonban valószínűleg Sandor Clegane sem vette komolyan, egészen addig, amíg Arya sorsára nem hagyta őt. Amellett, hogy hagyta volna meghalni a Vérebet, még a pénzét is elvette a lány, aztán útnak indult Braavos felé. Később aztán a páros megbékélt egymással, de Arya sosem kért bocsánatot Sandortól.

3. Arcnélküli lett belőle
A legtöbben valószínűleg haboznának, ha felkínálkozna előttük a lehetőség, hogy egy olyan gyilkos szektához csatlakozzanak, melynek tagjai képesek arcot cserélni. Arya Stark azonban dalolva, önszántából lépett be a klánba, amikor Jaqen H”ghar hívta őt. Miután otthagyta őket, még akkor is használta azokat a képességeket, amelyeket megtanult tőlük. Arya Stark nem egyszer mészárolt le embereket, más arca mögé bújva.

2. Kiirtotta a Frey családot, egy véres bosszú keretein belül
Ha már a mészárlásokról van szó, a Vörös Nász minden bizonnyal egyike volt a nézők számára legsokkolóbb jeleneteknek. De nem maradt megtorlás nélkül Robb és Catelyn Stark sunyi meggyilkolása. Arya ugyanis lerendezte a teljes Frey családot, egy ember kivételével. Az “Észak nem felejt” mondás ekkor olyan hátteret kapott, hogy innentől kezdve biztosan beleremegett mindenki, aki hallotta ezt a mondatot.

1. Kivégezte Kisujjat
Petyr Baelish-nek nem kellett a szomszédba mennie tanácsért, ha ármánykodásról volt szó, de valószínűleg még ő sem gondolta volna, hogy a Stark gyerekek közösen ítélik halálra. Kisujj torkát végül maga Arya Stark vágta el, egy kegyetlenül kiszámíthatatlan helyzetben. Ha gonoszként akarjuk látni Aryát, itt csúcsosodott ki karrierje ebből a szempontból, ugyanis látszott a lányon, hogy szórakoztatja Kisujj vergődése a tárgyaláson és végül élvezettel nyírta ki a cselszövőt.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát