Ismét Magyarországra látogatott a Válaszcsapás stábja, hogy a jelenlegi egyik legjobb akciósorozat utolsó, 5. évadának több részét nálunk forgassák le – habár az HBO ezt a negyediknek számolja, az első John Porteres etapot pedig különállónak tekinti -. Budapest ezúttal Észak-Koreát „játssza” az új szezonban, mely 10 részes és jelenleg is fut a Cinemax műsorán. Két éve az akkor még működő Vidámparkban láthattuk, ahogy Philip Winchester és Sullivan Stapleton egy bűnözőt kergetett az ártatlan nép között, tavaly pedig egy zárthelyi jelenetet nézhettünk meg. Az eseményen az HBO meghívására vettünk részt. A visszatérő színészek között a főhősökön kívül ott volt Robson Green, Milauna Jackson, és hazánkba látogatott Tereza Srbová is, aki kicsit megilletődve mozgott az újságírók között. A későbbiek során exkluzív anyagokkal is jelentkezik a SorozatWiki, helyszíni beszámolónk alább olvasható, a Válaszcsapás magyar premierje pedig augusztus 1-jén lesz, 22:00-kor, a Cinemaxon.

A Fészek Művészklubba besétálva láthattuk először annak jeleit, hogy ismét Budapestre látogatott a Válaszcsapás stábja, ugyanis kamerások és biztonsági emberek tucatja biztosította a helyszínt. Belépve pedig elhaladtunk amellett a szoba mellett, ahol a sorozat sztárjai éppen gőzerővel dolgoztak a jelenetükön. Az újságírók egy külön szobában foglaltak helyet, ahonnan élőben, tévén keresztül követhettük figyelemmel, ahogy a színészek és a rendező dolgozik. Ráadásképpen olyan eszközökön folytak az események, mint amilyeneket a rendezők is néznek a forgatás közben. Az HBO és a Cinemax munkatársai emellett azt is megmutatták, hogy mire számíthatunk a következő évadban, mely az utolsó is lesz egyben. Egy akciódús jelenetekből összeállított előzetessel adtak némi betekintést a sztori folytatásába.

Emellett pedig időről-időre a színészek is tiszteletüket tették a sajtónak elkülönített szobában, itt Philip Winchester (Michael Stonebridge) és Sullivan Stapleton (Damien Scott) hozta formáját, a színészek viccelődtek, ahogy csak a csövön kifért, de azért a szakmai kérdéseket is nagy műgonddal válaszolták meg. Tavalyhoz képest Robson Green (Philip Locke) is formába lendült, a veteránnak számító színész nagyon megtalálta a közös hangot kollégáival, azt ecsetelte hosszan, hogy milyen extrém tevékenységekbe ment bele a forgatásokon, arra gondolva, hogy neki úgyse lesz már többször valószínűleg alkalma arra, hogy hasonló dolgokba belekóstoljon. Winchester biztosított mindenkit arról, hogy neki aztán nincsen problémája azzal, ha beskatulyázzák, szívesen játssza ő élete végéig az akcióhőst. De ha kap rá lehetőséget, akkor szitkomban is kipróbálja magát, csak rakják elé a szerződést nyomban. Sully maradt az a macsó keménylegény, akit tavaly megismerhettünk futólag, vele nem is nagyon tudtak mit kezdeni az újságírók. Az azonban mindenféleképp pozitívum volt, hogy a 300 második részének sztárja az újságírókkal együtt megnézte az elénk rakott trailert, és poénkodva kommentálta. Érdekesség, hogy ez a trailer annyira új volt, hogy még a színészek sem látták azt, úgyhogy a Válaszcsapás sztárjai külön kérték is, hogy ők is hadd láthassák a képsorokat.

hirdetés

Milauna Jackson (Kim Martinez) is kinőtte magát, hozzászokott ahhoz, hogy egy nagy volumenű sorozatban játszik, habár ő saját bevallása szerint odáig még nem jutott el, hogy az utcán is felismerjék. De azért jó úton van afelé. A színészek közül egyedül a rendkívül dekoratív Tereza Srbová (Nina Pirogova) volt kissé visszahúzódóbb, ő is valószínűleg azért, mert az újságírók rögtön a szexjelenetekről kezdték el kérdezgetni, amiről azért beszélni nem annyira könnyű 10-15 ember jelenlétében. Főleg, ha azok épp szaftos sztorikra vadásznak.

Látogatásunk idején éppen egy beszélgetős jelenetet vettek fel a szereplők, ebben Philip Winchester lépdelt be egy taktikai megbeszélésre, whiskey-t szorongatva. A SorozatWiki stábja a magyar produkciós cég vezetőjének köszönhetően a saját szemével is láthatta a forgatás néhány mozzanatát. Ide külön, csak minket vittek ki. A Camelot, és a Crusoe sztárját néhány kérdés erejéig el is kaptuk, ekkor derült fény arra többek között, hogy a színész nagyon szeret Magyarországra jönni, de még feleségének is tetszik Budapest, aki éppen a házaspár első gyermekét várja. Eddig is sejthettük, hogy a filmekben, sorozatokban nem éppen alkoholt isznak a szereplők, amikor a nézők előtt karakterben vannak, itt is megbizonyosodhattunk erről. Philip az orrunk alá tartotta a poharat, és bizony whiskey helyett teát iszogatott ő is. Emellett arról is beszélgettünk a sztárral, hogy a tavalyi vonatos-robbantós jelenet után tavaly is vettek fel izgalmas történést hazánkban, most éppen egy veterán helikopterrel bravúroztak a Válaszcsapás főszereplői. A későbbiek során pedig a Nyugati-téren volt egy robbantás, amit a Cinemax szériájának köszönhetett az utca embere, illetve a Nyugati-pályaudvaron is forgatott a stáb.

Újfent megbizonyosodhattunk arról, milyen profizmussal folyik egy amerikai tévésorozat forgatása, hiszen amellett, hogy néha elnevették magukat a színészek, rendkívül olajozottan folytak a munkálatok. A Válaszcsapás sztárjai pedig rendkívül közvetlenek voltak velünk, elmondásuk szerint egy-két arcra még emlékeztek is az elmúlt magyarországi sajtóeseményről, de Sullivan Stapleton azért hozzátette, hogy őket azért fizetik, hogy megjátsszák magukat. Úgyhogy érdemes fenntartással kezelni a dolgot. 9-10 újságíró és tévéblogger vehetett részt a Válaszcsapás forgatáslátogatásán, a SorozatWiki két fővel képviseltette magát a helyszínen. És végre arra is választ kaptunk, hogy miért mindig beszélgetős jeleneteket kell látnunk, amikor egy-egy ilyen látványos produkcióra kilátogatunk. Nos, azért, mert így biztonságban vannak az újságírók, nem röpülnek a srapnelek, a golyók, nem robbannak fel mindenféle kellékek. Van ebben valami, de mi azért szívesen megnéztük volna azt a helikopteres jelenetet is.

A Válaszcsapás magyarországi premierje augusztus 1-jén lesz, 22:00-kor a Cinemaxon, de a hazai nézők az HBO GO-n is benevezhetnek a kőkemény akcióhősök legújabb kalandjára.

hirdetés

Látványos, hosszabb előzetes érkezett az ősszel bemutatkozó S.E.R.E.G című sorozatból

Műsorváltozás: Mégsem megy majd egymás ellen a régi és az új Drága örökösök sorozat

23. heti nézettség - A The Floor lett az elmúlt évek legsikeresebb RTL-es vetélkedője

Hamarosan az RTL-en is látható lesz a Cobra 11 utolsó évada

Kiderült, hogy mikor érkezik az Elit utolsó évada a Netflixre

A 2. évad premierje előtt berendelték a Sárkányok háza 3. szezonját