Red a világ legkeresettebb bűnözője. Egy napon besétál az FBI-hoz, egy listával a kezében, melyen olyan rosszfiúk nevei sorakoznak, akiket a hatóságok nem ismernek. Szívesen meg is osztja a zsarukkal a kritikus információkat, persze mindennek ára van. A Feketelistában James Spadert láthatják a nézők hétről-hétre a címszereplő bőrébe bújva, aki Elizabeth Keen különleges ügynökkel összejátszva üldözi a bűnt. Az összkép persze ennél bonyolultabb, hisz Reddington olyan, mint Hannibal Lecter kalapban. Spadert nemrégiben a Bosszúállók: Ultron korában a főgonosz, Ultron hangjaként hallhatták a mozirajongók, most pedig a sztár arról mesél, milyen az, mikor valaki a jó és a rossz oldal keskeny határmezsgyéjén egyensúlyozik. A Feketelista 2. évada minden csütörtökön 21:00-kor látható, dupla részekkel a VIASAT3-on, az interjút a csatornától kaptuk, köszönet érte.

Mi volt az, ami először megtetszett Red szerepében?
A humora. A forgatókönyv lapjain olyan kvalitásokat villantott meg, amelyeket úgy gondoltam, hogy meggyőzően tudom majd képernyőre vinni. Ráadásképp Red átmenet sötét és jó, a gonosz és a jó oldal között. Hogy melyik győzedelmeskedik majd benne? Attól függ, hogy épp milyen napja van!

hirdetés

A Feketelista összességében mivel nyert meg magának?
Teljesen másnak tűnt, mint a többi tévésorozat. Tetszik, hogy első ránézésre a Feketelista a procedurális szériák minden erősségét felmutatja. De, ahogy a történetben, úgy a produckió esetében is igaz, hogy nem minden az, aminek első látásra tűnik.

A nézőközönségnek miért olyan szimpatikus Red karaktere?
Mert értékelik a humorát, a magabiztosságát, azt, ahogy az életét éli. Nem ismer félelmet, erről pedig a legtöbben csak álmodozhatunk. Felpörgeti emiatt a nézőket, hiszen a hétköznapokban nagyon nehéz a kezünkben tartan a kontrollt, és mindig helyes döntéseket hozni. Az élet ugyanis nagyon komplikált. Friss élményt jelent, ha olyat látunk, aki képes arra, hogy kiálljon a döntései mellett, legyenek azok jók, vagy éppen rosszak. Emellett az is nagyon szórakoztató, hogy Red úgy tűnik, hogy jól érzi magát az életnek nevezett káosz középpontjában.

Red a végsőkig titkozatos marad majd a nézők irányába?
Nem, ha Red csupán egy rejtélyes figura lenne, az egy idő után mindenki számára fárasztó lenne. Reddington azért trükkös, mert egy csomó mindent elmond magáról, de közben vigyáz arra, hogy a kritikus információkat ne adja ki.

Hogyan írnád le Red és Lizzie kapcsolatát?
Nagyon közeli és intenzív. Mindig azok a pillanatok a legizgalmasabbak számomra, amikor úgy tűnik, hogy Lizzie-nek már nincs kiút semerre. Ilyenkor van rászorulva, hogy rohanjon Redhez, aki a két lábon járó veszély.

Erőszakos jelenetek is akadnak a Feketelistában. Hogyan lehet megállapítani azt a határt, amin már nem illik átlépni?
Mindig nagyon átbeszéljük azokat a jeleneteket, amik erőszakosak, vagy felkavaróak. A Feketelista azonban csupán kölcsönöz elemeket a valóságból, melyeket néha úgy használjuk fel, hogy a szórakoztatást szolgálják. A halloweenes epizódoktól például szinte elvárják, hogy ijesztőek legyenek, ezért a miénk is az volt. Direkt így időzítettünk, az ünnep miatt.

Van esetleg nehézsége a Feketelistában való szereplésnek?
Nagy kihívás elkészíteni a sorozatot, ugyanis a szezon alatt heti 7 napot kell dolgozni, akár forgatok, akár nem. Folyton az írókkal beszélek telefonon, sokszor négy különböző részről egyszerre. Kissé néha a magánéletem rovására is megy. A Feketelista folyamatosan robog előre, akár egy gyorsvonat. Ha van elég időm arra, hogy egyek, igyak, aludjak és a családommal is eltöltsek egy kis időt, akkor már szerencsés napom van.

Mondhatjuk, hogy jelenleg a televíziózás aranykorát éljük?
Igen, rengeteg jó sorozat fut a kis képernyőn, ezeknek a minősége pedig versenyhelyzetet teremt, ami még magasabb követelményekhez vezet. Én is nagyon élvezem, hogy évi 22 részen keresztül foglalkozhatok egy karakterrel. Ez rengeteg időt ad arra, hogy a történettel és a benne lévő karakterek játsszunk.

Milyen élményekkel gazdagszik az biztosan, aki leül a Feketelista elé?
A kíváncsiság olyan dolog, ami folyton elő-előtör az emberekből, a sorozat pedig erre épít. Hiszen a kíváncsiság sokszor meglepődéshez vezet. Az én feladatom a sorozatban az, hogy meglepjem a közönséget. Elhitessem velük, hogy itt az ideje, hogy hanyatt dőljenek és nyugodtan nézzék a szériát. Aztán megragadom őket a ruhájuknál fogva és úgy megrázom őket, hogy csak na.

A végjátékban számíthat a közönség nagyobb leleplezésre?
A finálénak soha nem szabad elnyomnia az addig történteket. Reméljük, hogy a nézők épp annyira élvezik a végjátékhoz vezető utat, mint amennyire magát a befejezést fogják. Az utazás az, ami az igazi élményt jelenti végső soron, nem pedig a megérkezés. Kreatív szempontokból igyekszünk úgy építeni a történetet, hogy nem pakolunk túl sok mindent a nézők hátizsákjába. Azt akarjuk, hogy az emberek először tegyék le a kezükben lévő követ, mielőtt egy másikat odaadunk nekik. Ez teszi a sorozatot még élvezhetőbbé. De fontos nekünk, hogy a közönség megbízzon bennünk, és elhiggyék, hogy tudjuk, mit miért teszünk a Feketelistában.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban